Single Rina K Feat. Daniel Feelingue Raketa

 

 

 

Link za prenos skladbe: 

Link za prenos videospota: http://we.tl/DaKHF8DVWk

 

Rina K je združila moči z Danielom Feelinguem in predstavlja single in videospot 'Raketa'!

 

Zgodilo se je v Tivoliju. Kamerunski glasbenik Daniel Feelingue v majici z lobanjo in slovenska glasbenica Rina K v moškem hoodiju in pajacu iz džinsa s spuščenimi naramnicami. Elegantni gibi trebušne plesalke Petre Zajc, ki uteleša ritem podlage, in odločna predstava plesalke hip hopa Vanesse s kapo z napisom "HOPE" in majico "L'AMOUR TOUJOURS". Nezdružljiva kombinacija?

Samo na prvi pogled. Za vse drugo je poskrbel David Burk z ekipo Outdoggy films, ki je pridno vrtela svoje "žirafe", kot jih je ljubkovalno poimenovala Rina (kamere, op.p.).

 

Daniel Feelingue zmajuje z glavo ob nerazumni količini položnic in si misli svoje, David Žugman vztrajno trenira na košarkarskem igrišču. Rina išče svoje mesto in trka na vrata, dokler se ena izmed njih ne odprejo, kar je tudi glavno sporočilo pesmi, in si nazadnje privošči zasluženi počitek po napornem delovnem dnevu. Natanko tako, kot je. (Skoraj) brez olepšav. A zato nič manj zabavno.

 

Za ličenje in pričeske je poskrbela Bheshana Gopali in ustvarila naraven videz. "Vse pohvale ekipi, odrezali smo se več kot stoodstotno!" pravita Rina in Daniel. "Na dan snemanja, 13. junija, je bil pravi vročinski val. Vseeno smo goljufali in košarkarja polivali z vodo, da bi bil videti malo bolj prepoten. In moral se je prav potruditi, da je metal mimo koša. Med snemanjem mu je šlo na smeh, nam pa tudi."

 

Rina K je glasbenica in umetnica, ki si upa. Je avtorica kontroverznih kratkih zgodb. Pri štirinajstih, leta 2002, so njeno zgodbo o ženski, ki namesto menstruacije vsak mesec znese jajce, objavili v Oni. Ljubezen do moderne glasbe jo je vpeljala v nočno življenje, ki ji je "vzelo nedolžnost" in zaznamuje njeno ustvarjanje. Skrbi tako za melodije kot besedila. Prav tako tudi Daniel Feelingue, ki ustvarja tudi podlage.

 

Tokrat sta združila slovenščino, francoščino in kamerunski jezik fefe. Ujemanje v refrenu "od norga filinga zadeta" in "Feelingue" se je zgodilo po naključju, kajti Rina je svoj del posnela že septembra 2014. Besedilo je namerno preprosto. Ker pa je podobnega stila veliko, je sprejela izziv, da mora ustvarjati drugače. In se je domislila, da bi sodelovala s francoskim glasbenikom, saj je izbira angleščine za slovenski prostor že kar preveč tipična. Želja se ji je kmalu uresničila.

 

Danielom sta se seznanila prek skupnega (precej odštekanega) kolega, tudi iz Kameruna, ki je Rini posredoval Danielov kontakt, ko je bila za novo leto na obisku pri prijateljici v Parizu. Feelingue nastopa v Sloveniji in tujini, v Murglah pa ima afriško trgovino (Petit Afrique - Ethnic Grocery Store), ki je bila tudi eno izmed prizorišč snemanja tokratnega videospota. Leta 2013 je prejel nagrado Meilleur Artiste de la Diaspora Camerounaise (najboljši kamerunski glasbenik v diaspori). Več si lahko preberete na njegovi spletni strani: http://moykafunky.wix.com/danielfeelingue#!about/c10fk . Feelingue je poleti 2015 gostoval na Rininih pevsko-plesnih šovih v klubu Zodiak v Lanterni na Hrvaškem. Pripravljata pa še marsikaj novega.

 

Kot zanimivost: David Žugman je mlajši bratranec Alana Polovića, ki je leta 2014 zaigral "sexy boya" v Rininem debitantskem videospotu.

Videospot si lahko ogledate tukaj: 

 

.be">
.be


Facebook strani: https://www.facebook.com/outdoggy.produkcija 

https://www.facebook.com/rina.k.slovenia?fref=tshttps://www.facebook.com/pages/Daniel-Feelingue-Officiel/142194455814334?fref=ts 

Režija: David Burk, Daniel Feelingue, Rina K

Producent: David Burk

Kamera: David Burk

Asistent kamere:: Luka Pocrnjič

Posebna zahvala: Vanessa Benak, David Žugman, Petra Zajc

Posprodukcija: David Burk

Frizure in make-up: Bheshana Gopali