Neverjetni uspehi plesnega mesta

Minilo je 25 let odkar sta se Anita Vihtelič in Marko Hren odločila za skupno plesno pot pod imenom Plesno mesto.

 

Tisti, ki ju že dolgo poznajo, vedo, da se je ime skozi čas nekoliko spreminjalo, nikoli pa se ni spremenila najuna predanost plesu. Bilo jih je malo, nato veliko, pa spet manj.  Bili so vzponi, bili so padci, solze ob neuspehih in uspehih. Iz vseh teh zgodb so se predvsem veliko naučili. Odplesali so nešteto različnih korakov, plesali na ogromno plesnih odrih, snemali video spote, plesali v filmih in stali so tudi na marsikateri najvišji stopnički. »Bilo je odlično. In še bo«, sta ob 25 letnici izjavila Marko ni Anita. Njuni prvi plesalci so danesstarši, nekateri tudi že babice in dedki. Sedaj z nama plešejo njihovi otroci in vnuki. Nekatere so plesni koraki ponesli med zvezde, nekatere je po tekmovalni karieri prineslo med strokovnjake, ki danes tvorijo izjemno kvaliteten pedagoški kader Plesnega mesta, na kar sta še posebej ponosna. Večina njunih plesalcev pa je v teh 25. letih plesalo za zabavo in tudi v bodoče bo tako.

25 let nosi s seboj na tisoče spominov in marsikateri so znova oživeli v športni dvorani Brinje v Grosuplju.

»Zaplesali so vsi: tako tisti najmlajši, ki so letošnjo sezono prvič zaplesali z nami, kot tudi aktualni svetovni prvaki«, sta bila vesela Marko in Anita, na odru prireditve, ki jo je otvorila voditeljica Kaly Kolonič, ki je Marka in Anito označila ne samo za velika trenerja, mentorja, temveč tudi velika humanitarca, saj že leta nesebično pomagata ljudem v stiski, otrokom ki jih učita, pa dajeta izjemno podporo v športnem smislu in popotnico za življenje. Prireditev so obiskali tudi nekateri nekdanji plesalci Plesnega mesta, med drugim tudi priljubljeni Lado Bizovičar, ki je včasih blestel v rock and rollu. V Plesnem mestu pa je plesalo še več kot 50 znanih osebnosti. Da pa je bilo na veliki prireditvi vse skupaj še bolj prijetno, sta v goste povabila glasbenike, s katerimi so in še vedno sooblikujejo slovensko glasbeno sceno:  Gadi, Dejan Vunjak, Johnny's band, Alenka Kolman, Ribič Pepe, Sam's Fever, Saška Lendero, Alex Volasko in seveda Čuki.  Ker pa sta Anita Vihtelič in marko Hren vedno tudi dobrodelna, prav tako pa celo njuno plesno mesto (tako plesalci, kot tudi starši in ves pedagoški team) so del prihodka od prodaje kart namenili humanitarnim dejavnostim, ki jih vodijo preko Zveze Prijateljev Mladine. Za vso sodelovanje zanjih let pa jima je Anita Ogulin na prireditvi tudi poklonila posebno zahvalo.

Potrebno pa je poudarit, da PLESNO MESTO ni zaspalo na lovorikah slave, letos naprimer spet lansirajo veliko novega na področju plesa, glasbe in literature. Sodelovali so pri izdaji prve knjige "Plesalka", posneli so novo skladbo "Pleši", kjer debitirata Tjaša in Flora, njihov plesni par Evelin Arh, Matej Matečko sta že štirikart zapored tik pod vrhom (2.mesto) na svetovnih pokalih, v vrstah PLESNEGA MESTA pa je tudi nov profesionalni salsa in zouk par Maša in Giancarlo. Pod plesnim mestom deluje tudi Plesno mesto OM, kjer lahko vadite integralno jogo pod izjemnim učiteljem Igorjem – Losang Tashi, ali pa obiščete vadbo za mamice z dojenčki. Pred plesnim mesto so že jutri novi in novi izivi in prepričani ste lahko, da bodo kmalu spet presenetili. Kmalu tudi z nastopom na Miss Universe Slovenije, ki bo 3. oktobra!