Kdo so finalistke Miss Universe Slovenije

Začele so se uradne priprave finalistk za Miss Universe Slovenije 2015, ki bodo potekale štiri dni v prestižnem hotelu Habakuk 5*.

Poleg finalistk, ki jih je strokovna komisija izbrala na štirih castingih, je na pripravah tudi aktualna Miss Universe Slovenije, Urška Bračko, ki bo svojo krono predala naslednici na finalnem izboru Miss Universe Slovenije, 3. oktobra.  Prvi dan priprav je potekal gladko. Tekmovalke so si izbrale kopalke Pletix, v katerih so pozirale za uradne fotografije modnemu fotografu Samu Mervarju, po tekmovanju pa jih bodo dobile v trajno last, skupaj s številnimi drugimi nagradami. Na slikanje, kjer so bile obute v čevlje znamke Humanik, so jih pripravile modne frizerke iz Salona lepote las in kože "MIRJAM"ter Eliksir in Yves Rocher Hrvaška, ki so poskrbeli za make up. Tekmovalke so se po napornem fotoshootingu razvajale v savnah in bazenih, saj jih jutri čaka že zgodnja vaja, kjer je na vrsti koreografija in breefing za finale, ki ga bo podal Organizacijski team Miss Universe Slovenije, ki ga sestavljajo Vladimir in Marija Kraljević in Kaly Kolonič. Takoj za tem sledi še snemanje video razglednic in pomerjanje oblačil. Tekmovalke bodo na finalnem izboru nosile casual oblačila znamke Kik Textillien in večerne obleke Vesne Sposa.

Miss Universe Slovenije finalistke behind web
Imena vseh finalist bodo znana v torek!

Lanska zmagovalka Miss Universe Slovenije, Urška Bračko, je kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 €, za 4-letni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM) in številne nagrade sponzorjev. Priprave na svetovni izbor je preživela v Miamiju, kjer je skupaj z 88 tekmovalkami uživala prestiž in številne nagrade Trump organization, sodelovala z največjimi modnimi kreatorji, stilisti, vizažisti, frizerji in modnimi fotografi na svetu. Domov je odnesla velik kovček pregrešno dragih daril, v času svojega mandata pa je obiskala številne dogodke, se sprehajala v večernih gala oblekah po rdečih preprogah, spoznala ogromno slavnih ljudi iz sveta mode in showbiznisa ter obiskala lepotne prestolnice na svetu, Pariz in New York. Darila pa ni dobila samo na izboru v Sloveniji in Miamiju temveč so se le-ta vrstila skozi celo leto njenega mandata. Novo zmagovalko čaka podobna usoda, prestiž, veliko daril in potovanj. Miss Universe je največji in najprestižnejši izbor lepote na svetu,  ki je v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Tekmovalka, ki zmaga na izboru za Miss Universe eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomoč tistim, ki trpijo zaradi AIDS-a, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu, nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih. Finalni izbort MISS UNIVERSE je ena najbolj gledanih TV odaj na svetu. Glede na statistične podatke, si izbor MISS UNIVERSE ogleda preko miliarda ljudi, torej vsak sedmi prebivalec sveta, gleda izbor v živo ali preko posnetkov izbora, ki ga prenaša preko 180 različnih TV postaj. To pa je tudi edini izbor na svetu, ki ga gledajo tudi vse modne agencije, zato je lahko prihodnost tekmovalk uresničitev sanj, tudi če na samem svetovnem izboru ne dosežejo vidnejšega rezultata. Eden izmed največjih svetovnih supermodelov Helena Christiansen je leta 1984 na Miss Universe predstavljala Kanado in čeprav se ni uvrstila visoko, je bi to njen izstrel v orbito v svet modelinga, kjer še danes služi milijone. Podobna usoda je doletela veliko hollywoodskih igralk, ki so svojo kariero začele ravno na izboru Miss Universe.

mus web