KRALJEVSKI ARTUR z WAHLBERGOM in čustveno zgodbo ŽE V KINU

V kinematografih smo si lahko ogledali avanturo, posneto po neverjetni resnični zgodbi, o profesionalnem pustolovskem tekmovalcu, ki posvoji potepuškega psa po imenu Artur, ki se mu pridruži na epski vzdržljivostni dirki, z naslovom Kraljevski Artur (Arthur the King).


Na režiserski stolček izjemne avanture je sedel 
Simon Cellan Jones, scenarij je napisal Michael Brandt, posneto pa je po knjižni uspešnici Artur: Pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom (Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home), avtorja Mikaela Lindnorda.


V glavnih vlogah zaigrajo Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel, Ali Suliman, Bear Grylls in Paul Guilfoyle.

 

Oglejte si NAPOVEDNIK:

Avantura KRALJEVSKI ARTUR je na rednem sporedu že v kinemetografih.

O ZGODBI:


Kako daleč bi šli in kaj bi žrtvovali, da bi našli prijateljstvo?

Med profesionalnim pustolovskim tekmovalcem Michaelom Lightom (Mark Wahlberg) in družabnim potepuškim psom po imenu Arthur se po desetih dneh in 700 kilometrih (435 milj) vzdržljivostne pustolovske dirke splete nezlomljiva vez. Posneto po neverjetni resnični zgodbi avantura spremlja tekmovalca Lighta, ki obupano išče zadnjo priložnost za zmago, ko prepriča sponzorja, da podpre njega in ekipo športnikov (Simu Liu, Nathalie Emmanuel in Ali Suliman) za prvenstvo v pustolovskih dirkah v Dominikanski republiki. Med dirko se ekipa sooča z mejo vzdržljivosti, pes Artur pa na novo opredeli, kaj zmaga, zvestoba in prijateljstvo resnično pomenijo.

 

 


IZJEMNA IN ČUSTVENA ZGODBA, KI JE VEČ KOT AKCIJSKI FILM

 

"Kdor si pogleda dokumentarec, ga oblijejo solze," je povedal producent Tucker Tooley, ko je skupaj s producentoma Markom Cantonom in Dorothy Canton gledal kratek dokumentarec o Mikaelu Lindnordu, vodji švedske ekipe na svetovnem prvenstvu v pustolovskih dirkah leta 2014, ki se odpove možnosti za zlato medaljo, da bi rešil življenje skrušenemu psu po imenu Artur»To je najbolj čustvena in prepričljiva zgodba o človeku, ki je spremenil svoje življenje z reševanjem tega psa,« je še povedal Tooley, ki je kot strasten ljubitelj psov bil navdušen nad možnostjo, da bi zgodbo spremenili v celovečerni film.

Producenti so se srečali z Lindnordom in njegovo ženo Heleno. »Vsi so me klicali in mi predstavili svojo vizijo, kako napisati to ljubezensko pismo Arturju. In smo se strinjali,« je rekel Lindnord. »Prišlo je do prenosa, skoraj kozmičnega, magičnega prenosa,« je povedala producentka Dorothy Canton in nadaljevala, da sta Mikael in Helena začutila, da bi jim morala zaupati zgodbo o Arhurju.

Najeli so scenarista Michaela Brandta, ki je scenarij prilagodil po knjigi Artur: Pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom, producenti pa so se začeli pogovarjati o igralski zasedbi. Igralcu Marku Wahlbergu so poslali scenarij in rekli, naj si pogleda dokumentarec. »S svojimi otroki sem gledal dokumentarec, ko so me spraševali, če bom posnel ta film, če bom snemal s tem psom in če tega psa lahko dobijo,« se spominja nominiranec za oskarja in producent igralec Wahlberg»To je izjemna zgodba. Bila je veliko več kot le akcijski film. V resnici gre za odnose in značaj. To me je najbolj pritegnilo.«

 

 

IGRALSKA ZASEDBA: Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel, Ali Suliman, Bear Grylls in Paul Guilfoyle

REŽIJA: Simon Cellan Jones

SCENARIJ: Michael Brandt

PO KNJIGI The book Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home, avtorja Mikaela Lindnorda

PRODUCENTI: Tucker Tooley, Mark Canton, Courtney Solomon, Tessa Tooley, Mark  Wahlberg, Stephen Levinson

IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Brandt, Dorothy Canton, Mikael Lindnord

ŽANR: avantura