GREGOR RAVNIK je izdal svoj prvenec MED NAMA

Gregor Ravnik je po izdaji nove pesmi Ti si znala, ki jo je pred več kot desetletjem izdal popularni hrvaški pevec Tony Cetinski, izdal še svoj prvenec MED NAMA.

 

Promocija albuma je bila v Ljubljani, kjer so na koncertu uživali številni znani slovenski obrazi, kot so Nuša Derenda, Maja Keuc, Raiven, Gašper Rifelj, Ivan Hudnik, Alenka Husič (Sopranos, Bepop), Kaly Kolonič, Jure Jaklič, Flora Ema Lotrič, skupina Boom in drugi.

Gregor je s to promocijo novega albuma odprl tudi svojo koncertno turnejo, ki se je začela v razprodanem portoroškem Avditoriju in se seli po slovenskih mestih.

 

 

 

 

  

Ti si znala, je prva pesem iz novega albuma, za katero je Gregor posnel tudi videospot, in že navdušuje slovensko občinstvo.

»Z avtorjem Mirom Buljanom smo pesem preoblekli in ji dali novo življenje«, je povedal slovenski pevec.  »V veliko čast mi je, da sem lahko na svoj način interpretiral tako lepo pesem in ji dal novo svežino. Upam, da jo bodo tudi poslušalci začutili v takšni meri, kot sem jo jaz. »

 

  

Sva v ljubezni se spoznala, nama lažje je in bliže, govorijo verzi v skladbi Ti si znala, o ljubezni, ki je resnična in pristna, da se vsak trenutek po njej hrepeni. Za vizualno podobo ljubezenske skladbe je poskrbel režiser Perica Rai, ki je ustvaril že Gregorjev spot za priljubljeno zmagovalno pesem Torek, s katero je Gregor navdušil tako žirijo, kot občinstvo na MMS.

  

Pesem Ti si znala pa je slišal tudi Tony Cetinski, ki je nad njegovo izvedbo navdušen: »Zelo kul! Všeč sta mi aranžma in petje. Gregor ima lep in karakteren vokal.  Vsa čast. Čestitam mu in mu želim veliko sreče v njegovi karieri.«

Gregor Ravnik, ki je zagotovo najboljši zobozdravnik med pevci in najboljši pevec med zobozdravniki, je zaključil študij dentalne medicine in študij solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje glasbeno šolanje je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru. Prejel je številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanji. Sodeloval je kot solist v številnih operah in koncertih na različnih odrih, tako v Sloveniji kot v tujini. Leta 2019 je debitiral tudi na odru SNG Opera in balet Ljubljana, lani pa je postal zmagovalec MMS s pesmijo Torek.

 

PESEM IN VIDEOSPOT TI SI ZNALA: