BOB MARLEY JE BIL VEČ KOT GLASBENIK, V PRIČAKOVANJU VALENTINOVIH PREMIER

Ta teden bo poln ljubezni in reagge glasbe, saj na velika platna prihaja biografska glasbena drama o legendarnem pevcu in glasbeniku Bobu Marleyju z naslovom Bob Marley (Bob Marley: One Love). Spoznavali bomo pevčevo življenje, njegovo ustvarjanje in navdihujoče sporočilo ljubezni in enotnosti ter posledice strelskega napada na glasbenika.

Film so snemali na Jamajki in je nastal v sodelovanju z družino Marley, na režiserski stolček pa je sedel Reinaldo Marcus Green. Producenta filma sta med drugim Marleyjev sin Ziggy Marley in pevčeva soproga Rita Marley, v glavnih vlogah pa zaigrata Kingsley Ben-Adir kot legendarni glasbenik in Lashana Lynch kot njegova žena Rita.


PREMIERNI projekciji filma bosta na valentinovo v sredo, 14. februarja Mariboxu in v Cineplexxu v Ljubljani.

 

Oglejte si NAPOVEDNIK: biografska glasbena drama BOB MARLEY pa na redni spored v kinematografe prihaja 15. FEBRUARJA 2024.


O ZGODBI:

»Najprej je spremenil glasbo, nato pa še svet.«

Biografska glasbena drama z naslovom Bob Marley (Bob Marley: One Love) slavi življenje in glasbo jamajške ikone, ki je navdihovala številne generacije s svojim sporočilom ljubezni in enotnosti. Na velikem platnu bomo lahko prvič odkrili Bobovo močno zgodbo o premagovanju stiske in potovanju za njegovo revolucionarno glasbo.


MARLEY JE BIL VEČ KOT GLASBENIK, KONCERT JE DARILO LEGENDI


»En človek. Eno sporočilo. Ena revolucija. Ena legenda

 

Film o jamajškem glasbeniku so snemali na Jamajki, s pomočjo in podporo tamkajšnjih prebivalcev. »Potovali smo Bobovo potovanje,« je povedal režiser Reinaldo Marcus Green»Bili smo na dejanskih lokacijah, kjer se je kaj zgodilo, kar je zelo posebno,« pa pove producent filma, pevčev sin Ziggy Marley. »Moj oče je širil sporočilo o ljubezni in enotnosti in tukaj smo, sledimo njegovim korakom. Ni bil popoln, a njegov namen je bil popoln. Bil je več kot glasbenik, bil je nekdo, ki je vodil ljudi,« še pove Ziggy.

»Iti na lokacije, kjer je Marley snemal, mi je aktiviralo domišljijo,« pove igralec Kingsley Ben-Adir, ki je upodobil slavnega pevca in dodal, da je bil vsak dan na Jamajki čaroben. »Bilo bi nepravično, če v filmu ne bi imeli jamajške energije,« pove igralka Lashana Lynch, ki je upodobila pevčevo ženo.

»Prizore velikega koncerta smo snemali na Jamajki, prav na mestu, kjer se je odvijal dejanski koncert. Ustvarili smo nekaj posebnega. To je darilo legendi pa pove igralka Naomi Cowan.

V filmu so želeli prikazati povezavo in prijateljstvo. Gre za ljubezensko zgodbo med Bobom in njegovo ženo Rito. »Rita je bila z Bobom na vsakem koraku,« še pove režiser Green.

 

IGRALSKA ZASEDBA: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton

REŽIJA: Reinaldo Marcus Green

SCENARIJ: Zach Baylin, Frank E. Flowers, einaldo Marcus Green, Terence Winter

PRODUCENTI: Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Cedella Marley, Rita Marley, Ziggy Marley, Brad Pitt, Robert Teitel

IZVRŠNI PRODUCENTI: Orly Marley, Richard Hewitt, Matt Solodky

ŽANR: biografska glasbena drama