NAPOVEDUJEJO POSEBEN FREEDIVING PARTY

"FREEDIVING PARTY" je dogodek, katerega je namen predstavljati trenutek srečanja med študenti in inštruktorji potapljanja na vdih, pri čemer obravnava predvsem netekmovalen vidik, temveč poskuša razviti skupno zavest med tistimi, ki so v potapljanju na prostem našli povezavo z dobrim počutjem in psihofizično sprostitvijo.

 

Poleg tehničnih vidikov, ki so potrebni za varno in zavestno prakso potapljanja na prostem, se obravnavajo tudi teme, kot so zdravje morskega okolja, družbeni vpliv dejavnosti, povezanih z morjem, pravilna izbira in uporaba opreme v povezavi z različnimi disciplinami, ki se izvajajo. Obravnavana bo, trening in funkcionalna prehrana za prosto potapljanje.

 

Dogodek bo organiziral Carlo Boscia, ustanovitelj sportnega društva Katabasis, ki deluje od leta 2005. Združenje s sedežem v Barattiju v Toskani je zaradi svojega osebja leta 2023 predlagalo svoje dejavnosti v različnih italijanskih regijah, kot so Sicilija, Ligurija, Lombardija, Furlanija, pa tudi v različnih evropskih državah, kot so Slovenija, Portugalska, Irska, Hrvaška in Španija ter seveda v Italiji.

 

Freediving party po potekal od 13.9. do 15.9.2024.

 

Organizacija bo poskrbela tudi za gostoljubnost, vključevala lokalne podeželske strukture in predlagala dejavnost primerno hrano, z nizkim vplivom na okolje in naravno s pristnimi okusi. Festival morja, namenjen vsem, ozaveščanju o lepotah potapljanja na prostem, o lepotah Sredozemlja in užitku ob druženju.

 

Dogodka se bo udeležila tudi  naša mednarodna instruktorica potapljanja na vdih ter edina med. inštruktorica morskih deklic Karin Heuffel oziroma z pravljičnim imenom Karin La Siren, iz Nove Gorice. Poleg sodelovanja z Carlom Boscia, sodeluje tudi z profesionalnim mednarodnim instruktorjem potapljanja na vdih Tadejom Černusom ustanoviteljem potapljaške šole Inhale Blue po principu Apnea academy.