NEKAJ SLADKEGA SOUNDTRACK - izbrane skladbe

Nekaj sladkega film je po uspešni pomladi in poletju predvajanj v slovenskih kinih in postal eden najbolj priljubljenih filmov v Makedoniji, zdaj že na hrvaškem voyo,decembra pa si ga bodo ogledali celo na Japonskem.


Urška je slovenska glasbenica, pevka Billysov, skladateljica, scenaristka in producentka, ki je za film Nekaj sladkega, še preden je padla prva klapa, napisala skladbe I Just Know, Perfect Galactic, Love Theme, Soft Colors, Airplanes, ter še v soavtorstvu Kaos in Dreams, ter več variacij na te melodije (npr I Am Just A Goofy).

V filmsko obliko jih je pomagal preliti Leon Firšt, s katerim sta nato tudi skupaj so-napisala t.i. score music oz prilagodila glasbene ideje in teme za posamezne prizore ter vnesla male, komaj opazne glasbene elemente, ki so povezovale like ali napovedovale dogodek.

Poleg tega so bili gostje popularni in tudi na filmskem platnu karizmatični Joker Out s skladbo Barve oceana.
Firšt je prispeval še svojo avtorsko skladbo Today, z Urško pa sta uživala tudi v zabavnih podvigih, kot je pesem Srce moje, katere so-avtor je celo glavni igralec Saško Kocev in v katerem je vokal igralke Tina Gorenjak.Urška: “Veliko je takih elementov, a opazi se jih šele ob naostreni pozornosti na to. Kajine petke ob odhodu z recepcije dajejo ritem glasbeni mini-temi, ki je spremljala zlonamernega Igorja. Ace je imel svoj Perfect Galactic-Aceness bass, ki se je spreminjal ob njegovem razvoju- ko ga ustavi policija, bas “spolzi” skupaj s spuščanjem stekla na oknu… Nenazadnje, ko babica prvič ponudi sumljivo pecivo, se pojavi zasanjan, pravljični zvok iz Airplanes, ki spremlja prizor omame… Glasba spremlja Kajino čustveno stanje, kot nežna sopotnica je glavna glasbena tema I Just Know. Pa komično “tekanje” , ki je malo risankasto, itd. Pozna se moja vpetost v oboje- scenarij in glasbo- ker zame je to neločljivo, esencialno dopolnjujoče.”

 

Soundtrack - izbrane pesmi je objavila so - scenaristka in glasbenica Urška Majdič UMA.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBSqvDTF_vTBaW-Tv_4H7EEeVJ0xvZWne