DAVOR RADOLFI Z NOVO PESMIJO BOŽIČ JE PRED VRATIMA

 

Praznični čas je že od nekdaj navdih številnim kantavtorjem, čas obdarovanja in družinskega druženja  pa je za Davorja Radolfija še posebej pomemben. Nova božična pesem "Božič je pred vratima" je nastala v sodelovanju z enim najboljših jazz pianistov Elvisom Stanićem.

 

S to pesmijo gre za nadaljevanje sodelovanja, ki se je začelo pred dvajsetimi leti. Elvis Stanić je namreč prispeval svoj glasbeni vložek v skladbi Moja Emilija na Radolfijevem aktualnem albumu Novi čovek sam sutra.

 

"Ker se priprave na božič začnejo že novembra, sem razmišljal, da bi lahko napisal božično pesem, saj sem zadnjo "Od Božića do Božića" napisal pred sedmimi leti. Poslal sem jo Elvisu Staniću, ki je vrhunski glasbenik in mu je bila pesem všeč, tako da smo jo posneli v njegovem studiu v Lovranu," je pojasnil Radolfi.

 

Božično vzdušje v videospotu so ustvarili posnetki božične zgodbe družine Salaj v Čazmi, režiser videa Bruno Grgurić pa je uporabil tudi posnetke s snemanja pesmi in koncerta Davorja Radolfija v Ljubljani.

 

»Božič bom tudi letos praznoval v družinskem krogu. Zberemo se pri kosilu, ki se ga udeležijo ožji družinski člani. Za vsak Božič sem doma in v njem uživam,« nam je zaupal Radolfi.

 

Glede na to, da družina živi z glasbo, pri Davorju doma pesmi odmevajo tudi za praznik. »Pojemo božične pesmi ob spremljavi klavirja in kitare, saj v moji družini vsi radi in dobro pojejo. Tako da mi je resnično lepo in uživam,« je še dodal Davor.

 

KLIKNITE ZA OGLED SPOTA: