DITKA V PRAZNIČNI DECEMBER Z NOVO PESMIJO

»Magic Of Christmas« končno dobila še slovensko različico 
 
Pesem dobila video podobo na snežni odeji 1699 metrov visoke Uršlje gore
 
  Skladba kot opomnik na bistvo praznikov - da se zopet povežemo s tistimi, ki jih imamo radi.
 
 
  
Kantavtorica in skladateljica Ditka nam ob vstopu v praznični december poklanja novo pesem z naslovom »Božič prihaja«. S pesmijo želi opomniti, da je bistvo božičnih praznikov to, da se zopet povežemo s tistimi, ki jih imamo radi. Si vzamemo čas za druženje in začutimo pomen vrednot, kot so ljubezen, družina in prijateljstvo. Hkrati pa si vzamemo tudi čas zase, se v praznični naglici skušamo umiriti in biti v trenutku ter se naužiti najbolj čarobnega dela leta.
 
 
 
 foto: Nika Hoelcl
 
Glasbenici čas božiča od nekdaj pomeni zelo veliko.
 
»Imela sem to srečo, da je moja, na žalost že pokojna, babica, vedno znala pripraviti najbolj čaroben praznični čas. Cel mesec december je v njeni hiši dišalo po sveže pečenih piškotih, z občutkom je okrasila svoj dom z lepimi lučkami in okraski ter pripravila zares prijetno vzdušje. Na božični večer pa se je vedno zbrala cela družina. Odprli smo darila in nato peli božične pesmi ob klavirju.
Čeprav babice in dedka več ni z nami, to tradicijo ohranjamo. Prav zaradi njiju je tudi zdaj, ko sem odrasla, božični čas zame tako dragocen.«
 
 
 
Pesem »Božič prihaja« je bila najprej napisana v angleškem jeziku
 
Glasbenica je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije velikih slovenskih pesnikov, a hkrati ves čas ustvarja tudi v angleškem jeziku. Že nekaj let nazaj je napisala pesem z naslovom »Magic Of Christmas«, kmalu po tem pa se je njenemu očetu, pianistu in skladatelju, Gorazdu Čepinu utrnila ideja za besedilo v slovenskem jeziku. Končno je prispel december, ko bo ta pesem tudi uradno izšla.
 
foto: Nika Hoelcl
 
Veselje, občutek miru in povezanosti ujeti tudi v videospotu
 
Za pesem so posneli tudi videospot, katerega rdeča nit je prijateljstvo. Na 1699 m n.v., snežni odeji in s pogledom na Ditkino domačo Koroško, so večino kadrov posneli na Uršlji gori.
 
»Božič je čas veselja pa tudi nežnosti in čustev. Vse to sem skušala vplesti v mojo božično pesem, za katero upam, da v vas vzbudi prijetne občutke in morda tudi nekaj nostalgije po brezskrbnih prazničnih dneh iz otroštva.«
 
 
 
V četrtek, 30.11. izide tudi videospot.
 
Skladbi boste v prazničnem decembru lahko prisluhnili tudi na koncertih v živo, ki jih bo Ditka, ob spremljavi svoje glasbene zasedbe, odigrala na različnih lokacijah po Sloveniji:
 
1. & 2.12.- Domžale, Blunout
6.12.- Muta, dvorana Kienhofen
8.12.- Bled, Zimska pravljica
9.12.- Mežica, Podzemlje Pece
16.12.- Ljubljana, Švicarija Tivoli