Yu Generacija: Hvaležni smo, da imamo privilegij biti na tem svetu

Skupina Yu Generacija je po singlih Epilog in Balkan s prvenca Prag izdala že tretji single z naslovom »Obstajal je že prej«. Komad je zahvala svetu za naš obstoj.  »Hvala za življenje, hvala za izkušnje, zaplete, razplete, ljubezen, jezo, žalost, srečo in vse vmes. Obstajal je že prej je zahvala, da imamo privilegij biti na tem svetu, ki nas je sprejel in nam omogočil neskončne možnosti, ki se jih pa pogosto žal ne zavedamo. Ravno zato smo se Jugeci odločili, da naredimo komad, ki na direkten in malo trši način pošlje zahvalo vesolju in svetu ter hkrati vsakega posameznika opomni, da ima ogromno razlogov za hvaležnost. Veliko raziskav je pokazalo, da hvaležnost odlično vpliva na boljše počutje, kar pa je tudi eno od poslanstev glasbenikov.« so povedali člani skupine Yu Generacija. Člani skupine, sicer s kančkom zadržanosti, trdijo, da je to najtrša zahvalna pesem, čeprav seveda ne poznajo vseh zahvalnih pesmi tega sveta. Je pa zagotovo najtrša s prvenca Prag, ki ga je produciral Marko Soršak Soki; posnel, mixal, masteriziral pa Matic Mlakar v studiu Urgenca v Šentilju. 

Foto: Rajko Lukačič Photography

Tudi ta videospot je nastal pod režisersko taktirko Predraga Rajčiča – Perice in ekipe Mediaspot, ki s skupino sodeluje že vse od začetka izida prvenca Prag. Spot je bil posnet v enem popoldnevu na kompleksu nekdanjega mariborskega podjetja Metalna. Ravno ta surovost okolja daje močno podporo zvoku tega komada, hkrati pa omogoča gledalcu poln vpogled v izražena čustva članov Yu Generacije ob izvedbi pesmi. 

 

Da so komad o hvaležnosti izdali ravno novembra, pa ni bilo vnaprej načrtovano, ampak je očitno vesolje poseglo vmes in na nek način izbralo zelo smiselno obdobje. 

Tudi člani zasedbe imajo veliko razlogov za hvaležnost, saj jim na njihovi glasbeni poti pomaga ogromno izjemnih ljudi z velikim srcem. Ta single je tudi zahvala benda vsem, ki jim nesebično pomagajo. 

 

Foto: Rajko Lukačič Photography

Letošnje leto je skupina na nastopih po Sloveniji že veliko poslušalcem predstavila prvenec Prag, ki je naletel na izredno dobre odzive, repertoar pa poleg avtorskega dela vsebuje tudi ogromno hitov iz področja naše bivše skupne republike. Njihovi koncerti so prava eksplozija energije in vam močno priporočamo ogled kakšnega v prihodnosti. Vsi datumi so skrbno objavljeni na socialnih platformah skupine.  

 

Videospot: