KREACIJE USTVARJENE NA PLATNU, OBLAČILIH, POHIŠTVU, STENI IN ŠE KJE

 

''Moje slike, delo in počutje v veliki meri zaznamuje glasba, brez katere ne morem živeti in je moje vodilo v umetnost in ustvarjanje.'' – Adna Lainšček, Red Lips Art studio

Njena dela, ki so v tako javnih kot zasebnih zbirkah, združujejo različne umetniške zvrsti, kot so slikarstvo, notranjo opremo, modno oblikovanje in še kaj. Izvirajo iz domišljije, v katerem se giblje z radovednostjo in odkrivanjem skrivnosti lastnega notranjega sveta. Vsaka umetnina je kot nekakšen ''story painting'', ne glede na to ali je ustvarjena na platnu, oblačilih, pohištvu ali steni.

Z ustvarjanjem poudarja čudoviti svet, obarvan z barvami iluzije, veselja in nešteto skrivnosti, ki nevidno spremlja vsakogar izmed nas. In ravno skrivnostni svet je tisti, ki ga ima vsak posameznik le zase in je edinstven. Njen pogled na svet vsebuje toliko domišljije, ki jo nato skupaj s čustvi kreira v resničnosti.

Že kot otrok je izstopala s svojo drugačnostjo, bila je samosvoja, posebna in zasanjana umetniška duša. V času odraščanja se je v veliki meri oblikoval tudi njen pogled na umetnost, saj se je vedno bolj zatekala k ustvarjanju in v umetniškem svetu našla pot in svoje veselje.

Njene umetnine zadnjih 10 let, prikazujejo določena obdobja v njenem življenju. Dogodki, ki so jo zaznamovali in obenem tudi prebudili, so ji dali še večji navdih za ustvarjanje. Rdeče namazane ustnice, ki so poudarjale videz zasanjane Adne, so postale njen prepoznavni look, od koder tudi izhaja ime. Oblačila, ki jih je kupovala, je vedno nosila po svoje, stvari je videla drugače kot drugi, imela je svoj stil, svoj slog in umetniški poudarek tudi v domu, kjer se je čutil poseben umetniški pridih.In začela se je zgodba rdečih ustnic, ko je prvič na platno naslikala skrivnostno žensko s poudarjenimi ustnicami, s pokritimi očmi. Ustvarja posebne, drugačne, unikatne kose. In ta zgodba z združevanjem različnih umetniških zvrsti, se je preprosto začela.

''Spomnim se, kako se je v moji omari dalj časa zadrževala dolga bela srajca. Žalostno je visela v omari, vedela sem, da ji nekaj manjka. Nekaj unikatnega. Vzela sem jo v roke in dodala svoj umetniški pečat. Oblačila so takrat postala moje platno.''

V prvi vrsti slika na platno, največkrat z akrilnimi barvami. V njenem ustvarjanju in kreiranju igrajo zelo pomembno vlogo tudi teksture, tiste bogate, podrobno upodobljene površine, ki jih v svoji umetnosti izraža z uporabo raznih linij in struktur. Organizira tudi skupinske in individualne slikarske delavnice za odrasle in otroke, teambuildinge, za poljubne tematike, tehnike in ciljne skupine, po žeji naročnika. Posebej zanimivo pa je tudi ustvarjanje na pohištvo, stene in ostale predmete, na katerih pusti svoj prepoznavni pečat. Ta posebnost, ki jo šteje kot njeno prepoznavnost, je odtis njenih rdeče namazanih ustnic, ki ga vsebujejo vse njene kreacije. Tiste vidne, a tudi tiste skrite.

Na slovenskem trgu najdemo pestro ponudbo tekstilnih izdelkov. Posebnost RedLipsArt kreacij, pa je v tem, da je vsako oblačilo poslikano ročno, je personalizirano in unikatno. RedLips majice za ženske ustvarjajo sporočilo, da se za vsako žensko najde odtenek rdeče, za moške pa dokler bodo ženske ustnice rdeče, bodo poljubljale njegovo srce. Za vsako njeno kreacijo stoji sporočilo. Tisto vidno, a tudi skrito.

V tem letu je začela sodelovati z Ulo Podnar, ustanoviteljico podjetja Ulla, ki je zadolžena za dizajn izdelavo marketing in prodajo. ''Delo me navdihuje, ko zamisli spravim v fizično obliko in prilagodim kroj telesu.'' – pravi Ula.

Zgodila se je njuna prva skupna kolekcija,''Ullala, Red Lips!'', ki je v celoti narejena ročno in z veliko ljubezni. Italijanski material, škofjeloški šiv Ule Podnar in velenjski čopič Adne Lainšček sta kombinacija združevanja modnega oblikovanja s slikarstvom. Ustvarjata posebne stvari. Vsak njun izdelek je unikat. Edinstven. Poseben. Navdihujoč, kot sta onidve sami.

''Upam, da se ta božanska strast konča le z mojim življenjem.'' – Adna Lainšček.

Več o Adni in trgovino z njenimi izdelki najdete na www.redlipsartstudio.si, več o Uli najdete na www.ullala.si Njune kreacije spremljajte tudi na Instagramu - @redlipsartstudio in @ullala.si.