Modna revija Padme Label

Padme Label je trajnostna znamka, ki neposredno sodeluje s krojači iz Indije, kjer predelujejo vintage svilene Sarije (-tradicionalna Indijska ženska oblačila) v nove, unikatne kose.
 
 
 
 
Zgodba Padme Label se je začela dobra 3 leta nazaj, ko sem z nahrbtnikom potovala po Indiji in sem v eni točki obstala tam v lockdownu. Tri mesece sem preživela v mali vasici v puščavski regiji Rajasthan, kjer sem spoznala tudi moje šiviljce. So prikupna Indijska družina, ki ima malo šiviljsko proizvodnjo. Pokazali so mi, da predelujejo tudi stare Indijske sarije, in mi je bila ideja tako všeč, da smo kar začeli z malo proizvodnjo. Teh par kimonov sem prinesla v Slovenijo, naredila pop up dogodek za prijateljice, ki so pokupile vse kimone, in sem nato ugotovila da je na našem trgu definitivno povpraševanje nad takimi izdelki...
 
 
 
Padme Label uporablja izključno vintage, že nošene indijske svilene sarije (sari je tradicionalno Indijsko žensko oblačilo, ponavadi 5 metrov dolg kos blaga). Torej tem kvalitetnim vintage tekstilom podarjamo novo življenje! Poleg ekoloske note, je izjemno tudi, da je vsak kos popolnoma unikaten.
 
Naša oblačila nosijo sporočilo trajnosti, etičnosti in unikatnosti. Vsak kos ima svojo posebno zgodbo, glede na to da so te sarije že nosile ženske iz cele Indije.
 
 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
069639405 Blažka Sršen