Uspešen radiu neprijazen napad Elvis Jackson na Kino Šiška

glasba

Nekajletno čakanje na novi album skupine Elvis Jackson se je več kot splačalo. Buda, Berto, Slavc in Soki, prekaljeni glasbeniki, so tudi v živo z odliko ponazorili, da “Radio Unfriendly” deluje, številni privrženci skupine pa so ga sprejeli z navdušenjem in potrdili, da je ravno pravi čas za tršo in glasno, nekoliko z metalom in hardcorom začinjeno punk rock godbo!
Za uvodno razpoloženje je z nekaj avtorskimi komadi poskrbel na sceni dolga leta prisoten glasbeni DJ gost JAMIRKO, ki se s skupino že dolgo srečuje na terenu, sodelovanje pa so konkretizirali z Windom remix skladbo, ki je našla svoje mesto na lanskoletnem “radio friendly” EP albumu Window.
Elektronske jamajške plesne ritme D-ja Jamirka je s simpatičnim nastopom stopnjevala vedno dobro razpoložena in melodična kočevska ska punk rock reggae godba Sell out. Številčna, že desetletje in več delujoča zasedba, je pošteno zapolnila oder in vskočila namesto najavljenih ter medtem razpdalih madžarov Subscribe. Dvorana se je počasi polnila in se pozibavala v lahkotnih ritmih, vzdušje pa je bilo iz minute v minute bolj sproščeno in nakazovalo se je, da nikogar v dvorani ne zanima, da zunaj cel dan naletava dež, ki kot da bi želel pokvariti javno in živo uprizoritev najbolj drznega albuma leta, kot so “Radio Unfriendly” označili številni domači mediji.
Elvis Jackson so po krajši najavi koncerta usekali odločno in na polno s prvim singlom “Any Place to Go”. V visoki prestavi so brez predaha ružili in lomastili z novimi komadi “Friends”, “Who do I Fight for”, polna Kino Šiška pa je bila sprva celo rahlo šokirana in ni takoj dojela ter sledila, da se pred njihovimi očmi dogaja nova preobrazba Elvis Jackson, vrnitev v čase, ko so ga žgali in sekali brez milosti. Radio Unfriendly material je v živo še bolj doživet, energičen in ‘našponan’, od benda zahteva maksimalne napore, podprt z odlično zvočno in resnično domišljeno svetlobno postavitvijo pa zaživi na odru naravnost fantastično. Pesmi z “Against the Gravity” albuma so bile tokrat vezni člen med novejšim in starejšim obdobjem, zelo prikladno in dopadljivo, za prisotne v dvorani pa priložnost, da so se polno vključili v dogajanje, tako pred, na, v zraku in pod odrom.
Uigrana primorsko štajerska naveza je navdušujoče v zavidljivem tempu, v dvournem programu, obdelala kompleten material novega albuma, vseh 12 pesmi in seveda ponudila tudi najboljše iz preteklega obdobja “Wake me up”, “I Believe in..”, “Street 45” itd. Ljubitelji starih Jacksonov so tako prišli na svoj račun, ko so fantje ponudili povzetek zabavnih, poskočnih, veselih in sproščenih komadov.  Glasno in pomlajeno občinstvo iz vseh možnih glasbenih metal ter rock podžanrov in okusov se je povsem sprostilo in prepevalo v družbi benda, ki ima prednost pred ostalimi, da se lahko v hipu iz našponanega punk rock ansambla, prelevi v najbolj melodičen ter z reggae in ska ritmi domišljen party band. Buda je kot običajno usmerjal in rotil publiko “Lovi ga”, “Roke”, “Pazi zdej” ter nagovarjal proti orožju in nasilju, predvsem pa na svoj lasten in simpatičen način sodeloval s hvaležno publiko, ki je skupino na koncu še dvakrat priklicala na oder. Prvič so ponudili “Not just Ordinary” ter “Straight Ahead” iz novega albuma ter “Window”, v drugem podaljšku pa bolj preverjene “Against The Gravity”, “What Took You So Long” ter vsem znano himno benda.
Navkljub glasnemu in tršemu glasbenemu večeru nihče  ni potreboval čepkov, ki so jih fantje dodali v embalaži novega CDja. Zadovojni in nasmejani obrazi v občinstvu pa so pričali o temu, da je Radio Unfriendly našel svoje pravo mesto daleč stran od radijskih frekvenc, na koncertnem odru, kjer so ga ljudje tudi najbolj potrebovali in pričakovali. Elvis Jackson so potrdili in vnovič dokazali, da niso zaman ena boljših domačih živih zasedb, ki se brez težav lahko primerja s svetovno znanimi skupinami, zvesti privrženci, ki jih spremljajo že polnih 17 let pa so temu tudi tokrat glasno pritrdili. Fantje so poleg promocije albuma poskrbeli za lačna in žejna usta s palačinkomatom ter lastnim pivom, obenem pa se je zbiralo donacije za sklad Botrstva.

Koncert v Kino Šiška so posnele kamere nacionalne TV postaje in bo kmalu predvajan tudi v program Aritmičnih koncertov.

Promocija albuma “Radio Unfriendly” v živo se danes, v četrtek, 26.marca ob 21h nadaljuje v družbi lokalne melodične mlade punk rock predskupine Still Strangers, na odru štajerskega Štuka, v petek, 27.marca pa bodo ponovno na noge spravili domače občinstvo v novogoriški Mostovni, za uvod pa bodo teren pripravili ajdovski hardcore punkerji Real Life Version. Koncerti skupine se bodo potem nadaljevali aprila, med večjimi bosta nastopa na metliškem Pung artu (18.4.) ter 24.aprila na velikem gorenjskem promocijskem koncertu v kranjsem Bazenu (ponovno v družbi s Sell Out)!