Pevka rock skupine Yu Generacija prestrašena v gorah

Urška Mule, pevka skupine Yu Generacija, rada hodi v gore le takrat kadar si vzame čas za pobeg od svojih obveznosti. Tokrat tega kar se ji je pripetilo ni pričakovala tega. Urška sama pove:

''Zame so gore kot neko zdravilo, rehabilitacija kjer si lahko spočijem dušo in telo. Žal jih obiskujem bolj poredko saj sem okupirana z drugimi stvarmi a ko mi čas dopušča, grem vsekakor nekam visoko, med skale in neokrnjeno naravo. To me res sprosti in me napolni z novo energijo. Pred kratkim sem dopustovala v Kranjski Gori in se povzpela na Slemenovo špico. Na slabi polovici poti je začel pihati veter, naenkrat se je stemnilo in pričelo deževati. Nadela sem si dežni plašč in nadaljevala s potjo. Med potjo sem srečevala različne ljudi, ki so me opozorili, da zgoraj res močno piha. Ustavil me je nek tujec, fotograf in rekel, da se zgoraj nič ne vidi in se ne splača iti gor. No, moja trma je želela po svoje in po nekaj metrih hoje je dež ponehal. Sama sebi in moji trmi sem dala petko in veselo nadaljevala pot. Na cilju je res bril močan veter a razgled, razgled je bil božanski. Veš, ko vidiš dol v dolino, kjer si pred dnevi kolesaril in gledal vrhove nad tabo, sedaj si pa del njih. Popolno! Čisti užitek!

 

Vdihnem svež zrak in naenkrat se zgodi nekaj, kar me je prestrašilo do kosti. Blisk in grom. Moj pogled je segel do dveh Korejcev, ki sta veselo gledala v svoj telefon in delala selfije. V mojimi glavi pa se je pojavil glas- beži! Samo beži! Pot do avta je bila res neprijetna. Že dolgo me ni bilo tako strah. V mislih sem si ponavljala le te besede: Samo, da pridem živa do avtomobila". Med bliskanjem in grmenjem so me po poti spremljali potočki, ki so si zaradi obilnega dežja naredili pot pod mojimi nogami. Hvala bogu za kvalitetno gorsko obuvalo! Ni me zeblo čeprav je ozračje imelo le 12 stopinj, tresla sem se le od strahu. Mislim, da se še nisem nikoli bolj razveselila moje stare Škode, kot tisti trenutek, ko sem vsa premočena sedla v njo. Po eni uri vožnje sem prispela na kavo na eno od črpalk, na 30 stopinjah sem sedela, stkala kavo in bila samo hvaležna, da sem tukaj. 

To je bila res ena izkušnja, ki je ne bom pozabila in nauk, da je, ko si v gorah, res pomembno spremljati vremenske razmere.

Sedaj načrtujem še en pobeg v moje preljube gore a vsekakor bom sledila vremenoslovcem in njihovim priporočilom.''