NAJBOLJŠI ANTI STRES RESET Z INHALE BLUE

Tečaji Inhale Blue so obnoreli ljudi, ki si želijo posebne podvodne izkušnje in enega izmed najboljših notranjih anti stress resetov. Če je včasih veljalo, da je izkušnja pod vodo samo za redke izbrane, pa se zadnja leta za freediving odloča ogromno ljudi, še posebej za Inhale Blue programe, saj jih vodi priznan inštruktor Tadej Černoš, priznani mednarodni instruktor potapljanja na vdih in edini slovenec, ki je kdajkoli poučeval z Umbertom Pelizzarijem v najbolj priznani šoli Apnea Academy. V del te sole je bil znani Enzo iz filma Big blue, katerega učenec je bil Pelizzari.

 

Tadej Černoš, ustanovitelj Inhale Blue in glavni inštruktor, z inštruktorjema, Nikom Škrlecom in Dunio Quentero.

Zakaj se ljudje odločajo za Inhale Blue programe?

Tečajniki so povedali:

 »Ker je apnea, najboljša oblika antistresa.«

»Ker je to najboljši balans med stresno službo, da se resetiramo in doživimo notranji mir.«

» Ker me apnea drži pri zdravi pameti v tem kaotičnem in modernem življenjskem stilu.«

»Ker se z apneo lahko soočam s svojimi notranjimi strahhovi.«

»Ker lahko premagujem strah pod vodo.«

Tradicionalni Blue Week-i Inhale Blue na Pagu

Prijava na Blue Week je možna na wwww.inhaleblue.com

 

VEČ O BLUE WEEKIH

Modri teden je veliko več kot zgolj tečaj. Doživeli boste celovit potop vase, se srečali z marsikaterim strahom ali prepreko in ugotovili, da v tem niste sami. En dan pa je »FUN DAY«, namenjen potapljaški ekskurziji in vožnji z barko.

Tadej Černoš, ustanovitelj Inhale Blue je povedal, zakaj so njihovi tečaji tako zelo zaželeni in drugačni od drugih freediving tečajev, da jih obiskujejo celo največja imena v freedivingu na svetu:« Glavna prednost naših tečajev je prav naš individualen pristop, kjer z vsakim posebej ugotovimo, kje so pomanjkljivosti in težave in jih nato ciljno odpravljamo. Tečaj je zato primeren za začetnike in izkušene potapljače, ne glede na predznanje. Pri nas ni samo floskula. Posvetimo se vsakemu posebej, spremljamo potapljače ob vseh potopih v globino, saj tako na lastne oči vidimo napake in jih popravimo takoj. Vsak potop na kratko analiziramo že na boji, po potopih pa se pogovorimo v skupini, ko delamo video analizo saj imamo načeloma vsi podobne težave in se lahko veliko naučimo drug od drugega.«

 

SPROŠČENOST IN UŽIVANJE

Za ekipo potapljanje na vdih predstavlja največji užitek in to želijo deliti z vami. »Želimo, da so vaši potopi popolnoma sproščeni, ne pa zategnjena bitka in lov za osebnim rekordom. Globine, ki ste jih do sedaj dosegali na silo, bodo postale popolnoma enostavno dosegljive, novi rekordi pa bodo čista sproščena uživancija«, je razkril Černoš.

VARNOST

Verjetno ste že slišali, da se nikoli ne potapljajte sami? A še bolje je, da se potapljate z nekom, ki dejansko ve, kako naj pazi na vas. Ekipa izurjenih inštruktorjev Inhale Blue vas bo naučila ne le potapljati se za lasten užitek, temveč tudi kako biti dober in zanesljiv potapljaški partner.

EDINA FREEDIVING ŠOLA NO LIMITS S SANMI NA JADRANU

Inhale Blue je edina šola na Jadranu z No limits sanmi. Na prvi pogled se jih sicer vsi ustrašijo, a ko enkrat poskusiš, ne bi nikoli nehal, saj gre za tako zelo zabavno izkušnjo. Sanke omogočajo najbolj sproščene potope in popoln fokus na izenačevanje pritiska v ušesih. Sanke vozi inštruktor, ki ves čas nadzira in prilagaja hitrost potopa ter od blizu opazuje tehniko izenačevanja pri tečajnikih.

PROFESIONALNA BARKA S FIKSNIMI VRVMI IN SONARJEM

»Barka je popolnoma prilagojena potapljanju na vdih, z nje napeljemo 3 fiksne vrvi, ki so vidne na sonarju, prek katerega lahko spremljamo vse globlje potope, kar omogoča večjo varnost. Barka ima udobno platformo, kjer se lahko v miru ogrejemo in pripravimo«, so izdali inštruktorji, Tadej Černoš, Nik Škrlec in Dunia Quintero.

ODLIČNI POGOJI ZA POTAPLJANJE

Povljana je malo zaspano mestece na Pagu, kar je za popolno notranjo izkušno anti stresa idealno. Černoš pojasni kako izgledajo tečaji:«Z barko se odpeljemo 10-15 minut na odprto morje, kjer najdemo globine do 95 m, z vidljivostjo okrog 20 m. Za trening statike in varnostnih protokolov imamo na voljo dva zalivčka, v borovem gozdičku ob plaži pa delamo dihalne vaje, vaje za izenačevanje z otoventom...«

Tečaj poteka kot intenzivna 6-dnevna potopitev v svet potapljanja na vdih. »Ponavadi naredimo dva potopa dnevno, enega zjutraj še na tešče, drugega popoldan. Med potopi in ob večerih je čas za teorijo in vaje na suhem - dihalne vaje, sproščanje, joga, vaje za raztezanje trebušne prepone in veliko vaj za izenačevanje pritiska. Kakšen dan serijo potopov zamenjamo za trening statike ali varnostnih protokolov. En dan pa se odpeljemo z barko malo dlje in trening združimo s potapljanjem za zabavo. Odlična družba in sanjski sončni zahodi v Povljani so praktično garantirani, z nekaj sreče pa nas ob vožnjah z barko obiščejo tudi delfini«, je še izdal Tadej Černoš.

 Freediving je popolni zen. Tako globoko v sebi, ne moreš biti z meditacijo, saj gre za edinstveno poglabljanje vase.

Več informacij: www.inhaleblue.com

 

 

 

Tadej Černoš, priznani mednarodni instruktor potapljanja na vdih