PRVA MORSKA DEKLICA NA SILBI

 

Na Silbi so opazili morsko deklico, ki je vsem takoj padla v oči. Kmalu je bilo jasno, da je to morska deklica Karin La Siren, Slovenka, ki opozarja nase zadnja leta pri številnih projektih.

Karin Heuffel, Karin La SIren, je znana slovenska morska deklica in edina inštruktorica morskih deklic z mednarodno licenco SSI Mermaid. Znana je po svoji borbenosti in z dolgoletnim bojem z multiplo sklerozo, za katero ne pusti, da jo ovira pri polnem življenju, potapljanju in učenju ter inspiriranju drugih. 

Karin pa na Silbi ni bila sama, temveč je bila v eminentni družbi najbolj znanega slovenskega inštruktorja na vdih, Tadeja Černoša, ustanovitelja freediving šole Inhale Blue, edinega inštuktorja inštruktorjev Apnee pri nas, predvsem pa edinega, ki je poučeval v Apnea Akademiji z legendarnim Umbertom Pelizzarijem in ki navdihuje s svojimi freediving podvigi, kot so potop na vdih v globino 90 m, preplavanje več kot 200m z enim vdihom in več kot 6.5 min zadrževanje vdiha pri statični apnei.

Karin in Tadeju pa sta na Silbi delala družbo še dva inštruktorja, Dunia Quintero in Nik Škrlec, ki ga večina pozna iz Tv zaslonov.

Izbrana družba je na Silbi pričarala nekajdnevno podvodno doživetje za otroke, ki si ga bodo zagotovo zapomnili za vse življenje. Skozi igro so se učili potapljanja na vdih in varnosti pod vodo, po programu mednarodne šole Apnea Academy Kids as Dolphins.

Karin je o dogodivščini povedala: 

»Prišel je dan za odhod na Silbo in začela sem pakirati. Na koncu sem imela toliko stvari, da še dobro, da sem od A. B. C NOVA GORICA, dobila ta novega T - ROCA. 6 ur sm lepo potovala, da sem prišla do Paga, kjer so me pričakali, inštruktor Apnea Academy ter edini Sovenec, ki ima »no limits«, Tadej Černuš, rekorderka statične apnee Dunia ter njegov sin Alek. Iz Paga smo odpluli na Silbo, kjer  smo še isti dan začeli s treningi. Tadej je vodil eno skupino za v globino, Dunia drugo skupino, jaz pa sem poučevala morske deklice. Dnevi so minevali zelo hitro saj so bili zelo intenvzivni. Imeli smo vaje dihanja izenačevanja ter plavutkanje. Jaz sem jih učila še pravilne ribje tehnike ter estetike pod vodo. Vmes so prišli tudi drugi ljudje, ki jim je Tadej naredil trening No Limits. To so sanke, ki te zapeljejo v doloceno globino, nato odviješ ventil in se napolni tak velik balon, ki te odnese na gladino. Res super občutek! Otroci so se čez dan učili varnega potapljanja skozi igre, se zabavali z repi morskih deklic in zvečer čez dna nabrane školjke prodali. Veselje do neba in nazaj. Potapljanje na vdih je za otroke je zelo dobra stvar, saj se tem naučijo relaksacije, ugotovijo kako jim telo funkcionira, izstopijo iz cone udobja in se ob tem naučijo še varnega potapljanja. "

 

Vsi, ki bi radi doživeli dogodivščine pod vodo, kliknite: https://www.inhaleblue.com/otroci-silbe

 

 

 Dunia Guinter, Karin Heuffel, Tadej Černoš, Alek Černoša

 

Otroci so dobili zvezke, v katere so napisali in narisali svoje občutke pod vodo.

 

Otroci v vodi kot morske deklice.

Karin Heuffel

 

 

 

Mini morske deklice pod vodstvom inštuktorice Karin Heuffel