Celebrity Day - Fotosofia 18

Od 7 do 77 - tako bi lahko na kratko opisali nabor gostov slavnostne zabave Fotosofia Celebrity Day, dogodka, ki že 18. leto združuje domače in tuje zvezde, da pod umetniškim vodstvom fotografa Damirja Hoyke posnamejo kreativne portrete.

Celodnevno zabavo v City Clubu Bjelovar v Katranu je otvorila debitantka Fotosofia Celebrity Day - televizijska voditeljica in urednica RTL Damira Gregoret. Hoykovi semeinaristi so jo – kot se za pravo novinarko spodobi – postavili v njeno naravno okolje, med časopise. Še ena debitantka pred objektivi Fotosofie je HTV-jeva urednica Dnevnika Nika Marianović-Zulim, ki si je s tem seminarjem izpolnila veliko željo.

»Vsi, ki me poznajo, vedo, kako nora sem na Michaela Jacksona, zato sem na snemanje prišla s celo vrsto rekvizitov, s pomočjo katerih sem se prelevila v svojega najljubšega pevca. Navdušena sem nad celotno ekipo in odličnim vzdušjem na snemanju, pa tudi nad priložnostjo, da pokažem, kako je Moonwalk videti v moji izvedbi,« je Zulimu povedala Nika Marjanović. Poleg televizijskih osebnosti je veliko zanimanje semeniščnikov vzbudil  legendarni pevec Vlado Kalember, ki ga tudi v sedmem desetletju življenja krasi neverjetna energija in zagnanost.

 

»Zanimivo je, da ne maram biti pred kamero, zato vsaka čast Hoyki, ki me je uspela pregovoriti, da pridem na to snemanje. In zdaj, ko sem tukaj, lahko samo rečem, da sem zelo vesel, da sem del te ustvarjalne zgodbe,« je povedal Vlado Kalember. Ob njem so bili še Mario Petreković, komik, igralec in voditelj, pevki Sandra Bagarić in Ida Prester, televizijski voditelji Maja Ciglenečki, Antonija Ćosić in Ognjen Golubić, igralci Igor Kovač, Vedran Mlikota in Goran Grgić, gostje iz Bosne in Hercegovine - igralec Gvozden Rijad in igralka Merima Lepić Redžepović ter uspešna atleta Martin Sinković in Ivica Kostelić.

»Nimam pogosto priložnosti biti fotografiran malo drugače, zato z veseljem obiščem Fotosofijo. Kdo ve, v kakšnih vlogah se bom znašel letos,« je povedal Ivica Kostelić, ki je prišel na snemanje pred nedavno regato v Franciji.

Umetniški vodja seminarja Damir Hoyka je zadovoljen s sinergijo kolegov iz estrade in njegovih seminaristov ter hvaležen vsem, ki so jim omogočili fotografiranje v pozah izven cone udobja.

»S svojimi gosti se rad pošalim, da je vsak, ki stopi čez prag prostora, kjer poteka Dan slavnih Fotosofie, vstopil v vzporedno realnost, kjer bo srečal drugega sebe. Ali pa vsaj delček sebe, za katerega sploh ne ve, da obstaja. Kosteliću, Mlikoti in meni je uspelo v trenutku sestaviti splav brodolomcev piratov – Ivica je devica na premcu, Vedran je videl kopno, jaz pa sem na razgledni ploščadi,« je povedal Hoyka in poudaril, da so letos naredili tudi velik prispevek h kakovosti fotografij z ličili in pričeskami daje moč Callegari-italijanske šole mode in oblikovanja - Željka Juričić, Monika Maček in Mirela Čanić.

Fotografije: Krume Ivanovski