Maja Založnik pričarala gospel show

MAJA ZALOŽNIK OB 10. OBLETNICI SAMOSTOJNEGA GLASBENEGA USTVARJANJA

IN 40. ROJSTNEM DNEVU PRIREDILA GOSPEL SHOW IN KONCERT NAJVEČJIH USPEŠNIC PEVK:

Aretha Franklin, Chake Khan, Alicie Keys, Pink, Caro Emerald, Nina Simone, Adele, Sia, Dua Lipa ...

 

 

 

 

 

 

 

Pevka Maja Založnik beleži že 10 let glasbenega ustvarjanja. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na THE VOICE OF GERMANY, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco, na Slovenski Popevki pa je zasedla fantastično 2. mesto s pesmijo Mika me.

Foto: Adrijan Pregelj

 

Za Majo je že dekada, odkar ustvarja glasbo. Zaupala je: »10 let uradne kariere je za mano, a spomnim se, kot da sem včeraj začela s svojimi prvimi nastopi na ladji. V tem času sem dozorela, počutim se neprimerljivo boljše kot takrat, saj sem veliko bolj samozavestna, za sabo imam ogromno odrske kilometrine in noro sem zaljubljena v petje, nastopanje in ustvarjanje glasbe. Sploh se mi je življenje spremenilo v zadnjem letu, ko sem resnično spremenila sebe, doživela katarzo, tako fizično, kot tudi umsko. Spremenila sem prehranjevalne navade, shujšala 16 kilogramov, spremenila miselnost in dnevne navade, osebnostno zrastla in našla nov smisel življenja. Hkrati pa so z osebnimi uspehi rastli tudi odrski uspehi, ki jih bom letos še nadgradila s turnejo po Sloveniji, proslavila s tem svoj 40. rojstni dan in 10. obletnico glasbene kariere.«

Foto Peter Hmelak

Koncertno turnejo je začela v Ljubljani, kjer je pričarala večer največjih hitov svetovnih ženskih izvajalk. Mankale seveda niso njene uspešnice, Voda sem, ti si dlan, Smejem se, Orion, Mika me in druge.  Uspešno turnejo je nadaljevala s koncertom na Koroškem, kjer je gledalce pustila odprtih ust, saj je poskrbela za gospel večer, na katerem so jo spremljale zborovske pevke iz Karantanije

Ko je Maja  v decembru zapela s Harlem gospel zborom v Cankarjevem domu, si je zaželela, da bi zapela na svojem gospel koncertu in ta se ji je zdaj uresničil.  Ideja za koncert se je porodila na enem od Majinih nastopov v Prevaljah. Ker je Maja tam že nekajkrat prepevala in sodelovala z g. Rusom, je ideja padla, ko je na koncert prišla zborovodkinja in učiteljica glasbe Suzana Makič in takoj so se dogovorili za koncert Pri Brančurniku. Maja in Suzana sta uskladili repertoar in z nekaj vajami se je zgodil ta čudovit spektakel. Suzana Makic vodi ženski pevski zbor Karantanija že 30 let.

ŽPZ Karantanija Prevalje so Sopranistke; Melanie Veselko, Jasmina Pušnik, Mateja Gornik, Barbara Čebulj, Anita Čebulj, Tanja Hudrap, Jožica Kastelec, Sonja Simetinger. Altistke; Lotka Velički, Bojana Turkuš, Kristina Ogorevc, Valerija Janežič, Anita Kordež Grögl, Ajda Kadiš, Cvetka Krivograd, Nuša Poberžnik.

Maja pravi: '' Čisto sem navdusena in še vedno pod močnim vtisom celotnega koncerta. Atmosfera je bila magična, ljudje so uživali in bilo je precej aplavzov. Ta glasba mi je zelo blizu in jo močno čutim. Obožujem pesmi z močnim sporočilom. Koncert je bil super izveden in računam da ga bomo vsekakor ponovile!!

 

Maja nadaljuje svojo turnejo 

07.06. Park Žibert Ljubljana;

08.07. Rogaška Slatina

01.09. Gospel SHOW Prevalje

 

MAJA ZALOŽNIK NA KRATKO

Maja je kariero začela na zanimiv način. Nastopala je 2 x po 2 meseca na nemški ladiji, kjer je imela nastope vsak dan po 4-5 ur, kar ji je že v štartu kariere dalo izjemno glasovno kilometrino in delove navade. Prav tako pa je kmalu zatem navdušila na nemškem šovu The Voice, kjer je izmed 10.000 prijavljenih prišla med kar 35. najboljših pevcev.

Maja se bo na odru, kjer bo obeležila svoj jubilej in začetek turneje in bo 29.marca v kavarni Slamič, prvič predstavila s popolnoma novo zasedbo iz Slovenije. Poleg tujih hitov pa bo zapela tudi nekaj svojih avtorskih pesmi, ki so dosegle najvišja mesta lestvic po Sloveniji.

 

 

O MAJI ZALOŽNIK:

V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem s katerim sta izdala duet ''Sweet sugar honey''. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ''Vzemi vse ti dam'' , z reperjem Zlatkom je posnela duet v pesmi ''Ponos'', ki sta jo pela za slovensko olimpijsko reprezentanco.

V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo Moonshine iz Novega Sada. Z bendom so izdali singel ''You are my life'', zelo uspešna je bila pesem ''Smejem se''  izdana leta 2018, za katero so tudi posneli simpatični in pozitivni videospot.

Marca 2019 je s skupino Moonshine izdala prvi avtorski album ''Pieces'' pri založbi Dallas Records

Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma ''Levji Kralj'', kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce.

Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem ''Please come home for Christmas'', v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem- Kay Kay-jem.

Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter osupnila z nastopom celotno Slovenijo.

Pevki Mia Guček in Maja Založnik; PR-ovka Kaly Kolonič

 

Julija 2021 je bila Maja del festivala Melodij Morja in sonca Samuelom Lukas, kjer sta se predstavila v duetu s pesmijo Kdo smo? Žirija jima je namenila 7 točk, radijske postaje pa 10, kar je znak, da je to ena izmed najbolj vrtenih skladb takratnega poletja!

September 2021 je za Majo bila nova prelomnica, saj je izdala pesem Voda sem, ti si dlan, ki kaže novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac.

Po točno enem letu je Maja združila moči s glasbenikom Kevinom Koradin, Clifford Goilom in Kaly Kolonič, ter izdala mistično r'n'b pesem z naslovom ''Orion''.

Oktobra 2022 je uresničila svoje otroške sanje, ko je stopila na oder slovenske popevke s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod vodstvom Žige Pirnata, kateri je avtor pesmi ''Mika me''. Poleg Žige sta avtorja še Andraž Gliha in Željko Mladenovič. Na Slovenski popevki je dosegla drugo mesto po glasovih publike in dobila ogromno pozitivnih odzivov.

 

Pesmi izvedene v živo z gospel zborom, posnete s telefoni.

Mika me: 

https://youtu.be/k-HBd9MFDfA

Smejem se: 

https://youtu.be/RtDPSkcA4iA

Voda sem, ti si dlan: 

https://youtu.be/dVXwGxxXxoM

Gospel koncert: 

https://youtu.be/_k2xeqYz2Vs