PRIHAJA DESETO POGLAVJE SLAVNE SAGE, HITRI IN DRZNI X

PRIHAJA DESETO POGLAVJE SLAVNE SAGE, HITRI IN DRZNI X

Prihodnji teden bo v znamenju dirkaških in vznemirljivih akcij, saj se v velikem slogu na velika platna vrača novo poglavje slavne franšize, z naslovom Hitri in drzni X. V desetem delu pa se bo slavna družina soočala z najhujšim nasprotnikom do sedaj.

Novi del sage je režiral Louis Leterrier (Spopad Titanov, Neverjetni Hulk), vrnejo pa se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris >Ludacris< Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron. Novemu poglavju se pridružuje izjemna igralska zasedba – Jason Momoa, oskarjevka Brie Larson, Alan Richtson, Daniela Melchior in legendarna oskarjevka Rita Moreno.


Oglejte si NAPOVEDNIK 


akcijski kriminalni triler HITRI IN DRZNI X pa na redni spored v kinematografe prihaja 18. MAJA 2023.

PREMIERNA PROJEKCIJA se je odvijala v sredo, 17. maja, na Action Night v vseh Cineplexx centrih. Tukaj je nekaj utrinkov iz Ljubljanske premiere.

Maja Založnik in  Kaly Kolonič s prijateljicami.

Boštjan Gorenc - Pizama

 

Blaž Kricej

 

Aleš Bravničar

Andrej Rakar

Challe Sale

Špela Močnik

Deseti film v sagi z naslovom Hitri in drzni X odpira zadnja poglavja ene najbolj znanih in priljubljenih svetovnih franšiz v kinematografiji, ki je zdaj v svojem tretjem desetletju in še vedno močna z isto osrednjo igralsko zasedbo in liki kot na začetku. V številnih misijah in proti nemogočim pričakovanjem so Dom Toretto (Vin Diesel) in njegova družina preigrali in
pregnali vsakega sovražnika na svoji poti. Zdaj se soočajo z najhujšim nasprotnikom, kar so jih kadarkoli srečali: grozljivo grožnjo, ki prihaja iz senc preteklosti, ki jo napaja krvno maščevanje in je odločena, da bo za vedno razbila družino in uničila vse in vsakogar, kar Dom ljubi.

Helen Mirren in Vin Diesel


O ZGODBI:

V petem delu sage iz leta 2011 so Dom in njegova ekipa obglavili narkokartel Hernana Reyesa na mostu v Riu De Janeiru. Niso pa vedeli, da je bil vsemu priča Reyesov sin, Dante (Jason Momoa), ki je zadnjih dvanajst let koval načrt, kako bi Dom plačal najvišjo možno ceno.

Dantejev načrt bo Domovo družino pretresal od Los Angelesa do rimskih katakomb, od Brazilije do Londona ter od Portugalske do Antarktike. Nastajala bodo nova zavezništva, stari sovražniki se bodo znova pojavili. A vse se spremeni, ko Dom odkrije, da je njegov osemletni sin (Leo Abelo Perry) končna tarča Dantejevega maščevanja.


Deseti del sage je režiral Louis Leterrier (Spopad Titanov, Neverjetni Hulk), vrnejo pa se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris >Ludacris< Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron. Novo poglavje pa vključuje izjemno novo igralsko zasedbo, vključno z oskarjevko Brie Larson kot prevarantsko predstavnico tajne
agencije Tess, Alan Richtson (Reacher) kot Aimes je novi vodja agencije, ki nima enake naklonjenosti do Domove ekipe kot njegov predhodnik, gospod Nihče; Daniela Melchior (Odred odpisanih) kot brazilska ulična dirkačica z močno povezavo z Domovo preteklostjo ter legendarna oskarjevka Rita Moreno kot Domova in Mijina babica.

Producenti filma so Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff
Kirschenbaum in Samantha Vincent, izvršni producenti pa Joseph M.
Caracciolo, Jr., David Cain, Chris Morgan, Amanda Lewis in Mark Bomback.

Jason Momoa

IGRALSKA ZASEDBA: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris
"Ludacris" Bridges, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John
Cena, Jason Statham, Sung Kang, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Scott
Eastwood, Helen Mirren, Charlize Theron, Brie Larson in Rita Moreno

REŽIJA: Louis Leterrier 

SCENARIJ: Justin Lin, Zach Dean, Dan Mazeau

PO LIKIH: Gary Scott Thompson

PRODUCENTI: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff Kirschenbaum,
Samantha Vincent

IZVRŠNI PRODUCENTI: Joseph M. Caracciolo, Jr., David Cain, Chris Morgan,
Amanda Lewis, Mark Bomback

ŽANR: akcijski kriminalni triler