Maja Založnik s koncertom ob 10. obletnici in 40.rojstnem dnevu

V sredo 29. marca vrdeči dvorani kavarne Slamič v Ljubljani

VEČER NAJVEČJIH ŽENSKIH VOKALOV IN HITOV, KI SO ZAZNAMOVALI GLASBENI SVET 

Maja Založnik poje največje uspešnice pevk: Aretha Franklin, Chake Khan, Alicie Keys, Pink, Caro Emerald, Nina Simone, Adele, Sia, Dua Lipa ...

Če govorimo o izjemnem vokalu, govorimo o pevki Maji Založnik. S svojim neverjetnim vokalom je v Sloveniji prisotna na odrskih deskah že 10 let. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na THE VOICE OF GERMANY, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco, na Slovenski Popevki pa je zasedla fantastično 2. mesto s pesmijo Mika me.

Za Majo je že dekada, odkar ustvarja glasbo. Zaupala je: »10 let uradne kariere je za mano, a spomnim se, kot da sem včeraj začela s svojimi prvimi nastopi na ladji. V tem času sem dozorela, počutim se neprimerljivo boljše kot takrat, saj sem veliko bolj samozavestna, za sabo imam ogromno odrske kilometrine in noro sem zaljubljena v petje, nastopanje in ustvarjanje glasbe. Sploh se mi je življenje spremenilo v zadnjem letu, ko sem resnično spremenila sebe, doživela katarzo, tako fizično, kot tudi umsko. Spremenila sem prehranjevalne navade, shujšala 16 kilogramov, spremenila miselnost in dnevne navade, osebnostno zrastla in našla nov smisel življenja. Hkrati pa so z osebnimi uspehi rastli tudi odrski uspehi, ki jih bom letos še nadgradila s turnejo po Sloveniji, proslavila s tem svoj 40. rojstni dan in 10. obletnico glasbene kariere. Prvi nastop bo že 29. marca v Ljubljani.«

»Stati na odru in prepevati ter se s svojim glasom dotikati srca drugih je nekaj neprecenljivega«, še dodala power house pevka, za katero pravijo, da bi lahko zapela jedilnik, ali telefonski imenik, pa bi zvenelo, kot največji hit.

Maja je kariero začela na zanimiv način. Nastopala je 2 x po 2 meseca na nemški ladiji, kjer je imela nastope vsak dan po 4-5 ur, kar ji je že v štartu kariere dalo izjemno glasovno kilometrino in delove navade. Prav tako pa je kmalu zatem navdušila na nemškem šovu The Voice, kjer je izmed 10.000 prijavljenih prišla med kar 35. najboljših pevcev.

Maja se bo na odru, kjer bo obeležila svoj jubilej in začetek turneje in bo 29.marca v kavarni Slamič, prvič predstavila s popolnoma novo zasedbo iz Slovenije. Poleg tujih hitov pa bo zapela tudi nekaj svojih avtorskih pesmi, ki so dosegle najvišja mesta lestvic po Sloveniji.

Foto Peter Hmelak

O MAJI ZALOŽNIK:

V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem s katerim sta izdala duet ''Sweet sugar honey''. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ''Vzemi vse ti dam'' , z reperjem Zlatkom je posnela duet v pesmi ''Ponos'', ki sta jo pela za slovensko olimpijsko reprezentanco.

V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo Moonshine iz Novega Sada. Z bendom so izdali singel ''You are my life'', zelo uspešna je bila pesem ''Smejem se''  izdana leta 2018, za katero so tudi posneli simpatični in pozitivni videospot.

Marca 2019 je s skupino Moonshine izdala prvi avtorski album ''Pieces'' pri založbi Dallas Records

Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma ''Levji Kralj'', kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce.

Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem ''Please come home for Christmas'', v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem- Kay Kay-jem.

Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter osupnila z nastopom celotno Slovenijo.

Julija 2021 je bila Maja del festivala Melodij Morja in sonca Samuelom Lukas, kjer sta se predstavila v duetu s pesmijo Kdo smo? Žirija jima je namenila 7 točk, radijske

postaje pa 10, kar je znak, da je to ena izmed najbolj vrtenih skladb letošnjega poletja!

September 2021 je za Majo bila nova prelomnica, saj je izdala pesem Voda sem, ti si dlan, ki kaže novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac.

Po točno enem letu je Maja združila moči s glasbenikom Kevinom Koradin, Clifford Goilom in Kaly Kolonič, ter izdala mistično r'n'b pesem z naslovom ''Orion''.

Oktobra 2022 je uresničila svoje otroške sanje, ko je stopila na oder slovenske popevke s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod vodstvom Žige Pirnata, kateri je avtor pesmi ''Mika me''. Poleg Žige sta avtorja še Andraž Gliha in Željko Mladenovič. Na Slovenski popevki je dosegla drugo mesto po glasovih publike in dobila ogromno pozitivnih odzivov.

 

MIKA ME: