GLAVNA IGRALCA FILMA NEKAJ SLADKEGA TA TEDEN V SLOVENIJI

PRIHAJATA VEČKRATNO NAGRAJENI MAKEDONSKI IGRALEC

SAŠKO KOCEV

IN IGRALKA JELENA JOVANOVA, KI JE ZAIGRALA TUDI V FILMU ANGELINE JOLIE


KOMEDIJA 
NEKAJ SLADKEGA

PRIHAJA V KINO ZA VALENTINOVO

Režiserski prvenec Tina Vodopivca

SAŠKO KOCEV BO MEDIJEM NA VOLJO MED 18. IN 20. JANUARJEM

 

O SAŠKU KOCEVU:

Saško Kocev je makedonski igralec in stand-up komik. Končal je fakulteto v Skopju in diplomiral na Fakulteti za dramske umetnosti v Skopju. Je zelo nadarjen in je verjetno eden najboljših makedonskih igralcev. Znan je po svojem gostovanju v številnih televizijskih oddajah, festivalih in dogodkih.

O JELENI JOVANOVI:

Jelena Jovanova se je rodila v Bosni in Hercegovini, odraščala v Makedoniji, živela na Hrvaškem. Po diplomi na Fakulteti za dramske umetnosti v Skopju v Makedoniji je postala članica Makedonskega narodnega gledališča v Skopju. Tam je odigrala več kot 25 glavnih vlog.

O FILMU NEKAJ SLADKEGA

Valentinovo še posebej sladko, saj na velika platna kinematografov prihaja romantična komedija zmešnjav, polna preobratov in zabavnih zapletov z naslovom Nekaj sladkega.
 Slovenski film balkanskega temperamenta, ki spremlja zgodbo organizatorke marketinške konference, ki mora za svetovno znanega guruja v zadnjem hipu najti zamenjavo, je režiral komik Tin Vodopivec, ki je skupaj z Urško Majdič tudi napisal scenarij.


Vodopivec in Majdičeva sta tudi zaigrala v filmu, v glavnih vlogah pa zaigrajo še Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić in drugi.

Oglejte si NAPOVEDNIK:

Kkomedija NEKAJ SLADKEGA pa na redni spored v kinematografe prihaja 16. FEBRUARJA 2023.

 

 

O ZGODBI:

Film Nekaj sladkega na zabaven način zagrize v aktualno temo pretvarjanja v svetu marketinga. Organizatorki Kaji kariera visi na nitki, ko njen gost, svetovno znan marketinški guru Ace Majstorovski, zamudi letalo na konferenco. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike.


V glavnih vlogah zaigrata dva od trenutno izjemno vročih igralcev z Balkana, večkrat nagrajeni igralec Saško Kocev (film Sticker v selekciji najbolj prestižnega festivala Sundance) in Jelena Jovanova, ki je zaigrala v filmu Angeline Jolie V deželi krvi in medu (In The Land of Blood & Honey 

Seznam igralcev je poleg Jelene in Saška resnično pester – v romantični komediji so se namreč zvrstili številni domači in balkanski asi - Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin (legenda srbske komedije), Nikola Silić (SRB), Aleksandar Mikić (MAK), Pedja Bajović (CRO), Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič & Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, MasterChef Karim Merdjadi, Boris Kobal, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in drugi. 


Scenarista Urška Majdič in Tin Vodopivec sta v film vložila veliko svoje kreative, pojavita pa se tudi v filmu v manjših, zabavnih vlogah dveh policistov. »Film govori o móči iskrenosti in prijateljskega povezovanja. Je zabavna kritika pretvarjanju in opomnik, da se je potrebno prepustiti trenutku,« sta ustvarjalca povedala o filmu.

IGRALSKA ZASEDBA: Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić, Pedja Bajović, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič, Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in drugi

 

REŽIJA: Tin Vodopivec

SCENARIJ: Urška Majdič, Tin Vodopivec

GLASBA ZA FILM: Urška Majdič - UMA, aranžmaji: Leon Firšt

PRODUCENTI: Tin Vodopivec, Urška Majdič, Saško Kocev, Mateja Koren, Maja Zupanc

ŽANR: komedija