KAJ MIKA MAJO ZALOŽNIK? - NOV VIDEOSPOT

Višina, kače in nepredvidljive situacije so zaznamovale spot MIKA ME

 

Pevka Maja Založnik je vedno stremela k temu, da gre na svoje in se postavi zase ter zastavi svoje življenje in kariero tako, kot si je vedno želela. O tem govori pesem Mika me, Maja pa živi točno po teh načelih, kar je dokazala že v letu 2022, ki je bilo njeno leto sprememb in odskočna deska v leto 2023.  Mika je me je pesem, ki je Maji prinesla drugo mesto na Popevki, z angleško verzijo pa je Maji uspel preboj tudi v tujino. 

 

Maja je o spotu Mika me, ki ga je režiral Andraž Gliha povedala: »Del videospota smo snemali na strehi hotela Intercontinental. Ko sem stala na robu na vrhu hotela, je bilo zelo strašno, saj je bil okoli mene prepad, jaz pa sem stala v petkah v grozno vetrovnem vremenu in me je bilo na momente kar strah. Noge sem imela kot drvene, nisem upala stopat in se skoraj nič nisem premikala. Hkrati pa je bilo zelo mrzlo in sva s plesalko Katjo dobesedno škrtali z zobmi, ampak se je splačalo, saj smo dobili najlepše kadre v spotu.«

 

 

Marsikdo pozna Založnikovo kot rekorderko v pevskih šovih doma in edino slovensko pevko, ki se je v najbolj prestižnem pevskem šovu na svetu The Voice of Germany prebila med najboljših 36, manj pa je znano dejstvo, da je bil nastop na Popevki Majin prvi solo nastop na festivalskem odru. Sicer smo jo videli že na odru MMS lansko leto, a takrat v duetu s Samuelom Lucasom.

 

 Foto Adrijan Pregelj (uradna stran RTV Slovenija)

»Resnično sem srečna, ker sem doživela to, da stojim na odru ob simfoničnem orkestru in prepevam Mika me. Preko moje dobre prijateljice in piarovke Kaly Kolonic sva se spoznala z Žigo Pirnatom, ki je eden izmed avtorjev pesmi Mika me in kemija je bila takojšnja. Ustvarili smo fenomenalno pesem, ki se posluša doma in v tujini«, je povedala Maja z navdušenjem.

 

Njena piarovka Kaly Kolonič je bila nad nastopom več kot navdušena: »Tako zelo privoščim izjemno uvrstitev Maji, saj si je nastopa na Popevki res goreče želela in mislim, da so to začutili tudi gledalci pred TV zasloni, saj so jo obdarili z drugim mestom. Na odru je pustila svojo dušo in srce! Ko je zapela najvišje tone so v green roomu skočili v zrak čisto vsi nastopajoči in so začeli na ves glas ploskati in vzklikati. Tako bučnega prizora v svojih dvajsetih letih, odkar delam piar za slavne še nisem doživela in me je ganil do solz. Tako zelo sem ponosna na mojo Majo, na njen fenomenalen nastop in hkrati na osebno transformacijo, čez katero je šla v zadnjem letu. Je res čudovita oseba in ponosna sem, da ne samo da sodelujem z njo, ampak da ji lahko rečem prijateljica z veliko začetnico. Pred njo je strma glasbena kariera in končno čas, da začenja žeti sadove svojega dolgoletnega trdega dela v svetu šov biznisa.«

Za skadbo Mika me stoji znano ime doma in v ZDA, Žiga Pirnat:. »Pesem Mika me govori o mnogih skušnjavah našega življenja. Skladba ima malo bolj živahne ritme in je hkrati velik simfoničen sound v kombinaciji z elektronskimi elementi«, je o skladbi izdal Pirnat, avtor besedila in aranžmaja, ki je dodal še »Majina piarovka Kaly Kolonič, s katero sva v preteklosti že večkrat sodelovala nas je povezala in v trenutku smo vedeli, da bo to odločna kombinacija za uspeh. In je res bila!«

 

Andraž Gliha, Kaly Kolonič, Maja Založnik, Žiga Pirnat (foto Agencija Ekskluzivno)

 

Avtorji glasbe pesmi Mika me so Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenovič.

Maja je pred kratkim izdala tudi spot in pesem Orion, ki dosega visoko rotacijo v slovenskem radijskem prostoru, Mika me, pa ji lepo sledi. Rdečelasa ognjena pevka pa ne počiva na lovorikah slave, z ekipo, ki je ustvarila Orion že snuje novo plesno pesem, za katero bodo tudi tokrat poskrbeli Kevin Koradin, Clifford Goilo in Kaly Kolonič. Majo boste v pesmi spozali še v drugačni, zelo energični luči.

  

O MAJI ZALOŽNIK:

 

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco .

Leta 2014 se ji je med 10.000 prijavljenimi pevci  iz Nemčije, Avstrije in Švice kot prvi in edini Slovenki uspelo prebiti med 135 najboljših kandidatov v svetovno znani šov pevskih talentov, THE VOICE OF GERMANY. Maji je med petimi žiranti uspelo prepričati prav njenega najljubšega, Samuja Haberja, sicer pevca svetovno znane finske skupine Sunrise Avenue. Dejstvo, da se ji je uspelo uvrstiti med najboljših 36 kandidatov iz celotne Nemčije, ter da je imela možnost sodelovanja s svetovno znanimi glasbeniki, jo navdaja s ponosom.

 

V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s Sweet Peak – z njimi je tudi posnela odličen videospot za skladbo ''Le Croissant'' ter blues, soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem s katerim sta izdala duet ''Sweet sugar honey''. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ''Vzemi vse ti dam'' pri založbi Dallas Records, ter s francosko ekipo za isto pesem posneli videospot.

 

Dvakrat je bila kot glasbenica na ladiji križarki, kjer je pridobivala izkušnje in kilometrino. V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo iz Novega Sada. Z bendom Moonshine so izdali singel ''You are my life'', ter jo izdali pri založbi Dallas Records. Maja je sodelovala z zasedbo The Wanted 4, s katerimi je posnela tri pesmi ''I want to fly'', ''Who is eagle now'', ter ''I need rain'' za katero so posneli tudi skupen videospot. Leta 2017 je Maja sodelovala kot spremljevalna vokalistka na Emi, izbor pesmi Slovenije za Eurovizijo, pri pevki Katayi in Duncanu iz Havajev.

 

Leta 2018 je Maja z Moonshine posnela in izdala pesem ''Smejem se'' za katero so istega leta posneli tudi simpatični in pozitivni videospot.Marca 2019 je s skupino Moonshine izdala prvi avtorski album ''Pieces'' pri založbi Dallas Records. Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma Levji Kralj (2019), kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce.

 

Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem Please come home for Christmas, v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem- Kay Kay-jem. Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter osupnila z nastopom celotno Slovenijo.  September 2021 je bil za majo nova prelomnica, saj je izdala pesem Voda sem, ti si dlan, ki je pokazala novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac.