ZAKULISJE SVETOVNEGA IZBORA WORLD TOP MODEL

Rebeka Predan: Žarela v staylingu San Fashion & Jewelry slovenske oblikovalka Sanje Stojanovski.

 

Zmagovalki World Top Model Slovenia, Rebeki Predan, je uspelo nekaj, kar ni še nobeni Slovenki.  Slovenska zmagovalka najbolj prestižnega tekmovanja v modelingu na svetu se je pravkar vrnila iz svetovnega izbora v Budimpešti, kjer se je uvrstila med 5 najboljših modelov na svetu in navdušila eno izmed elitnih modnih agencij Major Model Management, ki jo je že poklicala v Milano na casting.

 

World Top Model Slovenia je edino tekmovanje v modelingu pri nas, ki poteka skozi celotno leto.  Rebeka Predan je 17 letna Mariborčanka, visoka 173 cm, ki si je od nekdaj želela postati model, po zmagi na World Top Model Slovenia, ki je v organizaciji znane piarovke, podjetnice in voditeljice Kaly Kolonič že pet let, pred tem pa je pet let organizirala Miss Universe, je odšla v Budimpešto in na svetovnem izboru domala zasenčila vso konkurenco.

 

World Top Model je edino in najbolj prestižno tekmovanje v svetu modelinga. Koncept World Top Model Slovenija je izjemen, skozi vse leto so shootingi, Modeling Akademija, snemanja- šolanje za modele, kjer najboljše modele povabijo na tekmovanje World Top Model Slovenija. Izmed top 5 pa mednarodna žirija izbere zmagovalko World Top Model Slovenia, ki je letos postala 17 letna Mariborčanka Rebeka Predan, ki odpotuje na svetovni izbor, kjer se poteguje za nagrado 200.000 evrov vredno pogodbo v svetu modelinga v Milanu, Parizu in New Yorku.


»Iskreno, me je zmaga presenetila, saj je naziv World Top Model Slovenia resnično prestižen in hkrati največja platforma za modeling.  Zmaga na slovenskem izboru mi odpira vrata v modni svet in mi daje izjemne priložnosti, ki jih model lahko samo sanja. Res sem vesela, da sem se prijavila na Modeling Akademijo World Top Model Slovenia, saj se mi je življenje popolnoma spremenilo. Vzhičena sem, to je eden izmed mojih najlepših trenutkov v življenju, saj sem vedno občudovala prejšnje zmagovalke in profesionalnost okoli samega izbora v Sloveniji, ki je na zelo visokem nivoju in daje modelom resnično priložnost za prepoznavnost, saj je lastnica izbora Kaly Kolonič znana piarovka, ki klasičen modni svet kombinira s šov biznisom, zato so njeni modeli redno v reklamah, na modnih revijah, v glasbenih videospotih, filmih«, je povedala Rebeka Predan ko je postala World Top Model Slovenia.

 

Njeni vtisi o svetovnem izboru pa so bili tudi izjemni. Povedala je, da je spoznala veliko modnih agentov in ljudi iz sveta modelinga: »Svetovni izbor je bil zame posebna izkušnja. Zagotovo doživiš pravi občutek, kaj modeling v svetovnem nivoju sploh je. Vsevečkrat vidimo samo blišč in naslovnice, premalokrat pa se zavedamo, da je zadaj res veliko garanja, hektike, popolnosti in stresa. V nekaj dneh smo doživele toliko stvari, da ne morem opisati. Tempo je bil res neverjeten, ampak v modelingu pač ni ujčkanja, je samo delo, delo. Zagotovo nepozabna izkušnja, ki pa se bo nadaljevala, saj kmalu odpotujem v Milano.«

 

Rebeka, ki je ljubiteljica živali, zanimata pa jo svet podjetništva in financ, je tudi andrenalinska navdušenka. Ampak vedno si je želela postati model: »Uresničila sem eno izmed večjih želja v svojem življenju in dosegla cilj, ki ga lovi mnogo deklet moje starosti. Velika čast mi je bila, da sem predstavljala Slovenijo na svetovnem izboru. Znanja, nasvete in napotke, ki sem jih pridobivala skozi leta v MOS in tekom tekmovanja, so dobro izhodišče. Kaly me je dobro pripravila na izbor in mi je dala ogromno koristnih napotkov, tako da sem bila res pripravljena. Celoten njen team je fantastičen, poln samih profesionalcev v svetu mode in je pravo veselje delati z njimi.«

 

Lastnica licence World Top Model Slovenia, Kaly Kolonič nam je o Rebeki zaupala: »Je naravna, prijazna, ima krasno osebnost, kar gre v svetu  modelinga in šov biznisa daleč. Navajena je delati, pred kamero je izjemna, zna pozirati, zna hoditi, je prijetna in profesionalna, se ne pritožuje in razume, da sta svet modelinga in miss svetlobna leta daleč narazen, kar pa žal nekatera druga dekleta ne razumejo. Modeling je trdo delo, ki zahteva celega človeka, veliko vaje, odrekanja in profesionalnosti.«

 

Čeprav je World Top Model tekmovanje, kjer so kriteriji izjeno visoki, saj se zahteva višina vsaj 172 cm za sodelovanje, pa je Kaly ob projektu World Top Model Slovenia ustanovila še Modeling Akademijo, ki se jo lahko udeležijo vsi, ki jih zanima svet mode in so stari od 6 do 70 let. Modeling Akademija je izobraževanje o modelingu, hkrati pa je Akademija, ki daje ljudem tudi življenjske napotke, saj je zelo obsežna in se poleg poziranja, catwalka in obnašanja pred kamero, osredotoča tudi o pravilnosti zdrave prehrane, vadbah za zdravo telo, poznavanju komunikacije, retorike, ličenja, pravil oblačenja, pravilne uporabe socialnih omrežij, izgranje samozavesti in napotkov za lastno promocijo in uveljavitev v poslovnem svetu.

 

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990, spremlja pa ga več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov in poznavalcev mode, stilistov, bloggerjev, dizajnerjev in kreatorjev ter nasploh sledilcev mode in lepote. World Top Model je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah, Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen.

 

O REBEKI PREDAN:

Rebeka obiskuje Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor.  Več kot 10 let je trenirala jazz balet in hip-hop, nekaj let pa tudi atletiko in balvansko plezanje.

Sama o sebi je povedala: »Rada tečem in hodim v hribe, se kotalkam, predvsem pa obožujem smučanje, kjer velikokrat opazujem treninge in tehniko, ki jo uporabljajo. Rada se predajam adrenalinskim užitkom: skok s padalom iz letala z višine 4.000 m, parafly, vožnja z balonom na topli zrak, vožnje z buggy-ji, in gokarti in raznimi adrenalinskimi vožnjami po sankališčih po celi Sloveniji. Rada tudi potujem, potovala sem zaenkrat predvsem po Evropi od Kanarski otokov na zahodu in do Turčije na vzhodu.

Obožujem živali, predvsem mojo psičko Lajko pasme Shiz-Tzu in dolge sprehode z njo.

 

Zakaj manekenstvo?

Že kot otrok sem si ves čas na svojem prvem radiu veselo vrtela CD in prepevala pesem od Čukov – Krokodilčki, saj veste: »Modna pista, to je prava stvar…« Ob tej pesmi sem se non-stop preoblačila, po domače povedano »afnala«, pred ogledalom v maminih petkah, kot da bi bila na pravi pisti.

Redno spremljam modne trende in jim poskušam slediti. Moj najljubši TV program je Fashion TV. Ko se oblačim, med sabo kombiniram barvno usklajenost ter stil oblačenja. Če mi zmanjka kakšna stvar pa je vedno dobrodošel izlet v mamino omaro.

 

FOTO: Peter Hmelak

Stayling San Fashion & Jewelry