Na Marsu so odkrili ribe

50 let tega je človek pristal na Luni - sedaj pristajajo ribe na Mars, štartajo pa iz Slovenije! Epsko, vesoljsko instrumentalno potovanje, ki ga poganja rock and roll; novi singl iz prihajajočega albuma primorskih marsovskih progrokerskih astronavtov v nas vzbuja vprašanje »Kdo je Charles Ingalls?«, in odgovor se seveda lahko skriva tako v zgodovinskih knjigah ali TV seriji iz leta 1970, kot tudi tam nekje prek oceana ali dveh, kjer bi morebiti lahko našli del korenin, ki zaobjemajo potujoče, psihadelično zvočno oblikovanje FOM, zanje tako zelo specifično.

V vsakemu izmed nas se po malem skriva Charles Ingalls; novoselec, poljedelec, mojster ročnih obrti, družinski oče in ljubitelj glasbe, ki ga je v knjigah ovekovečila hči Laura; glavni lik legendarne TV serije o danes zelo znani mali hišici v preriji, ki se neprestano sooča z velikimi vsakodnevnimi boji malega človeka. Zatorej tudi ni čudno, da si občasno zaželimo vesoljsko ladjo ali zunanjo silo, ki bi nas prepeljala na drugi planet, v drugačno atmosfero. In prav ta singl prihaja v obliki utripajočih, ognjenih zvokov kitare, basa, bobnov in analognega sintisajzerja, ki jih je posnel (na visoko resolucijski 16 stezni 2'' analogni trak!), produciral in zmiksal studijski čarovnik ter R&R veteran Andrea F. In skupina, katere jedro sestavljata soavtorja kitarist Renato Brainich ter basist Goran Štefanec, se lahko že takoj pohvali z dobrimi odzivi na to, napovedno dejanje njihovega drugega diskografskega podviga, s predvajanji v specializiranih oddajah postaj Rock Radio UK, Onde Furlane IT, ter The Rock Show NL.

Video, ki ga je režiral in posnel Matej Okroglič je sedaj zunaj, prav tako radijska različica singla …in tudi resnica je tam nekje, kot bi rekli v seriji The X-Files.