Najlepše rock balade kmalu v Stožicah

Čez natanko dva meseca bo našo prestolnico preplavila prvovrstna rokerska vročica. Prihaja namreč legendarna nemška rock skupina Scorpions, ki se bo v okviru svetovne turneje Crazy World 5. decembra ustavila v ljubljanskih Stožicah. Scorpions, ki neumorno koncertirajo že vse od sedemdesetih let, so se na turnejo odpravili pred nekaj dnevi – s koncerti so začeli v Ameriki, v dobrih dveh mesecih pa bodo obiskali kar 25 glasbenih prizorišč širom sveta. Njihov predzadnji postanek bo v Ljubljani, turnejo pa bodo 7. decembra zaključili v Beogradu. To je prva turneja na kateri se jim bo za bobni pridružil Mikkey Dee, nekdanji član skupine Motorhead.

Predskupina bodo legendarne Divlje Jagode s karizmatičnim Zeletom Lipovačo na čelu!

Še letos se bomo torej lahko prepustili najlepšim baladam rock zgodovine. Obeta se catwalk oder, ki bo gledalcem omogočil, da bodo koncert videli od blizu, razkošna odrska produkcija in vizualno mogočen rock spektakel, ki je navdušil že v okviru svetovne turneje Return to Forever, s katero so Scorpions pred dvema letoma obeležili 50. obletnico svojega delovanja. Svojim fenom so že takrat sporočili, da se še ne nameravajo ustaviti.

GLASBENA SPREMLJAVA:

Ena najlepših balad vseh časov:

KDO SO SCORPIONS?

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe. Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo Lonesome crow so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča Love at first sting (1984).

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom Crazy World in balado Wind of change, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje. Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Ustvarili so uspešnice kot so Rocking like a Hurricane, Still Loving You, Send me an Angel in mnoge druge, na svoji dolgoletni glasbeni poti prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami neštetokrat nastopali na vseh kontinentih sveta.