Kje je dobila navdih za nov album?

Znano ime hrvaške in bivše jugoslovanske scene, večna Tereza Kesovija, bo 18. novembra v sklopu turneje, ob izdaji novega albuma ” Oči duše,  gostovala v Trbovljah”.  Zdaj 78. letna Dubrovčanka je svoj prvi nastop zabeležila v Ljubljani, ko je kot maturantka srednje šole za glasbo osvojila Grand Prix, tekmovanje mladih glasbenikov. V 60 in 70 letih je kariero nadaljevala v Franciji in nastopala po raznih festivalih. Njene pesmi Dubrovačka zvona, Prijatelji stari, gdje ste, veljajo še danes za zelo poslušane in za obvezen radijski repertoar.

1. Gre za vaš prvi studijski album po letu 2007. Kaj Vas je pripeljalo do tega, da ste se odločili za novega? Kje ste dobili navdih?

Zadnji studijski album sem posnela leta 2007, toda ne smemo pozabiti na priprave in veliki koncert, četrti do zdaj, v Parizu, v slavni Olympiji, ki sem ga priredila isto leto. Leta 2008 je izšel DVD in CD live iz koncerta. Po tem se si zaželela dolgega odmora. Album Oči duše, ki ste ga omenili mi je všeč ravno po tem, ker je res studijski, poleg tega pa so pesmi zelo kvalitetne in dobro izvedene.

Celoten intervju lahko preberete TUKAJ

avtor: Tomo Ravbar