Najbolj vsestranski igralci v videospotih

Happy Ol’Mcweasel so se v videospotih preizkusili že v marsikateri vlogi in prav tako ušpičili že marsikaj, po barsko obarvanem Irish roverju, razvratnem Harry grizliju in akcijskem Good Deeds, postavljajo z Left behind in Blow resno kandidaturo za najbolj vsestranske bandovske igralce v videospotih. Da ne bo kdo slučajno pomislil, da so fantje profesionalni igralci, čeprav delujejo povsem prepričljivo, sta se na snemanju novega duhovitega videospota Blow  v scenarij povsem vživela tudi temnolasa POP TV vremenarka Jana Morelj in Jernej Dirnbek iz skupine Mi2. 

Jana Morelj, tudi sicer rokerica po duši, se snemanja videopota spominja z nasmehom na ustih in poudari: “snemanja se z veseljem spominjam, resnično sem se imela lepo, bilo je zabavno, super ekipa smo bili, vse vrhunsko in kot mora bit, moža sem imela the best pa še komad mi je zelo všeč!”

Dimek iz Mi2, ki je snemanja videospotov bolj vajen, je povedal, da se je med snemanjem dejansko vrnil v čas svoje mladosti, vsaj takšne občutke mu je dajal razklopotani menjalnik Volkswagnovega kombija, za katerega krmilom je preživel dobršni del dneva. Na srečo pa so McWeasli več kot odlično skrbeli za pravo vzdušje ter da Jana in Dimek nista trpela prehude žeje ali se slučajno dolgočasila ..." “. 

Skupina Happy Ol' McWeasel je poletne dni polno izkoristila in poleg številnih nastopov doma kot tudi na tujem, posnela videospot za pesem Blow iz zadnjega albuma Heard Ya Say! K sodelovanju na snemanje videospota sta se  povabilu odzvala tudi črnolasa vremenarka Jana Morelj in  glasbeni kolega, pevec/kitarist skupine MI2 Jernej Dirnbek, oba v videospotu  poleg članov skupine odigrata glavni vlogi.

"Nagajiv in humorističen videospot je za skupino že šesti zapovrstjo, odraža  navihanost, energijo in veselje - prav takšna pa je tudi pesem Blow. Tokrat so fantje zavrteli čas nekoliko nazaj, natančneje v osemdeseta leta, skozi humoristično zgodbo prikažejo popotovanje po slovenski obali, na katerem ne manjka prigod in vragolij, slednje skupini tudi v današnjem času niso tuje.

Na vprašanje ali bo tokratno snemanje videospota skupini po čem ostalo še posebej v spominu le-ta v en glas odgovarja: ''Zaradi same kostumografije 80-ih let smo s strani mimoidočih na cesti poželi marsikateri radoveden pogled in nasmeh, kar nas je seveda še dodatno podžgalo, spravilo v dobro voljo ter pognalo v akcijo. Seveda nam brez dobre ekipe ter Jane in Jerneja, ki sta vlogi odigrala vrhunsko, ne bi uspelo. Zato smo resnično veseli, da se je trdo delo priprav na spot in samo snemanje poplačalo.''

 Za produkcijo videospota je tudi tokrat poskrbela ekipa Mediaspot z režiserjem Perico na čelu, pod delo post-produkcije se je podpisal Erik Margan, za scenarij pa je po večini poskrbela skupina sama. Člani skupine Happy Ol' McWeasel pravijo: ''Življenje je že samo po sebi preveč resno, da se ne bi zabavali!''

https://youtu.be/54tjqIZgLP0