Rade Šerbedžija podarja posebno darilo

Veliki umetnik Rade Šerbedžija, ki ga bomo videli na posebnem koncertu 6. marca v Cankarjevem domu bo nekoga osrečil s posebnim darilom!

Srečnež ali srečnica bo prejel/a darilo:

1. Novo izdajo, ki zajema dvojni CD in live DVD Radeta Šerbedžije

2. Nekdo pa bo v nagradni igri prejel dve vstopnici za koncert 3.marca 2016 v Cankarjevem domu. Koncert bo ob 20h, eden izmed posebnih gostov pa bo Saša Lošić- Loša

Nagradno žrebanje bo 3.3 2016, do takrat pa lahko v nagradni igri sodelujete na dva načina. Pošljite mail (z vašimi podatki) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.(s pripisom nagradna igra- Šerbedžija) ali sodelujte v nagradni igri na Uradnem FB profilu Radeta Šerbedžije TUKAJ.

Rade Šerbedžija, nedvomno ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije. Njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Zaradi pestrega urnika snemanja je Radeta Šerbedžijo težko ujeti na koncertnem odru, zato so njegovi koncerti še toliko večja poslastica. Pa ne samo zaradi svoje redkosti, temveč tudi zaradi unikatnega sloga velikega umetnika, s katerim se na koncertu zlije s svojo zvesto publiko. Po treh tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu, se Šerbedžija tokrat vrača na elitne ljubljanske odrske deske s posebnim koncertom ob dnevu žena, kjer bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi, kot je vsestranski  umetnik Rade Šerbedžija. 6. marca ob 20h se bo poleg zanimivih gostov, ki jih Šerbedžija rad skriva do zadnjega, na odru Cankarjevega doma pojavil tudi Saša Lošić- Loša, še en velik glasbenik, čigar glasbo pozna več generacij, sploh ko govorimo o velikem uspehu skupine Plavi orkestar, Loša pa je znan tudi po glasbi, ki jo ustvarja za filme. Rade Šerbedžija je posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov, ki jim je v teh dneh dodal še dva nova live albuma iz koncerta v Lisinskem, kjer je bil njegov gost dolgoletni prijatelj Arsen Dedić, z dvojno zgoščenko, kjer je 26 pesmi, pa je izšel tudi live DVD s kar štiridesetimi posnetki. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. Tudi tokrat se mu bodo na odru Cankarjevega doma pridružili vrhunski glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor ter pianist in pevec Jure Ivanušič. Šerbedžija bo predstavil pesmi z albuma Vrijeme je draga, vrijeme je, pričakovati pa je tudi izvedbo njegovih največjih hitov ter zanimivo interpretacijo drugih znanih pesmi, ki so že zimzelene. Prav tako bo Rade postregel s šansoni in starogradskimi pesmimi in se skozi glasbo in pripoved spomnil svojih dolgoletnih prijateljev, velikih umetnikov, ki jih žal ni več med nami. Vsekakor govorimo o izjemno posebnem umetniškem in glasbenem večeru, ki se ga bo občinstvo še dolgo spominjalo.

Rade Šerbedžija, vokal
Marjan Krajna, harmonika; Mario Igrec, kitara; Antun Stašić,violina; Pere Ištvančić,brač, bas; Ranko Purić, bugarija; Jura Vrandečić, kontrabas; gost: Jure Ivanušič, vokal, klavir

Foto: Vladan Elaković in Marko Solic

Vstopnice za koncert ob dnevu žena, ki bo 6.3. 2016 lahko kupite v Cankarjevem domu ali preko njihove spletne strani.