Rebeka za kratek čas izgubila svoj jaz

Skladba »Le za kratek čas«, ki je ena Rebekinih najbolj močnih in za katero besedilo je spisala sama, se nas bo tokrat dotaknila v novi preobleki. Rebeka pravi, da se je odločila, da pesem, ki govori o premagovanju težkih življenjskih situacij in poslušalcu vliva upanje, zapoje znova, a na drugačen način, saj jo po svoji težki preizkušnji v preteklem letu, danes tudi čuti povsem drugače.

Odločitev je padla po koncertu za Fogla

Za predelavo se je odločila tudi za to, ker je po tem, ko jo je globoko ganjena odpela na dobrodelnem koncertu za Tomaža Ahačiča Fogla in do solz ganila tudi celotno občinstvo v dvorani, na socialnem omrežju dobila še veliko pozitivnih odzivov. Veliko ljudi ji je namreč pisalo, da se s to pesmijo globoko poistoveti, saj jim takrat, ko preživljajo težke trenutke, pomaga videti luč na koncu tunela in jim vliva moč, ko jo potrebujejo. Novo verzijo pesmi »Le za kratek čas« je Rebeka v živo odpela v studiu, skupaj z novim bendom, ki je poskrbel, da je z novim aranžmajem skladba še bolj ganljiva.

Dozorele so skupaj z Rebeko 

Čutiti je namreč, da so se s skupino, ki Rebeko od septembra lani spremlja na vseh koncertih, odlično ujeli in se lotevajo novih predelav njenih starih pesmi, ki tako zazvenijo na novo, drugače, boljše, lepše in bolj čutno. Med snemanjem nove verzije pesmi so posneli tudi preprost in iskren spot, saj menijo, da je nova izvedba pesmi dovolj močna sama po sebi in tako ne potrebuje nobenih dodatkov.