Jasmin Stavros napisal hit za Barabe

Novodobni, moderni tamburaši, ki jih označujejo za najbolj simpatične tamburaše pod soncem, so nova senzacionalna skupina, ki na svojih nastopih poleg tamburic držijo vzdušje v stilu pop rock koncerta, s kitarami, bobni in klaviaturami.

Barabe so izdali novo pesem Žene su zakon, ki jo posvečajo svojim prijateljicam, dekletom, mamam in ostalim ženskam v njihovem življenju. Da svoje svetovne nazore jemljejo povsem resno pa dokazujejo s tem, da so se odpovedali vsem avtorskim, izvajalskim in založniškim pravicam in jih poklonili združenju B.A.B.E. in tako pomagajo njihovim ciljem. Od tod tudi njihov novi naziv, saj so jih oboževalci že začeli klicati Barabe za Babe! »Naziv Barabe za babe nam dejansko ustreza, saj so ravno ženske (babe) naša najbolj zvesta publika, zato smo jim tudi poklonili pesem Ženske so zakon, ker to drži kot pribito«, so povedali člani benda. Barabe so povedali: “Od trenutka, ko smo stopili v puberteto, ko smo odkrili ženske, smo dojeli, da brez njim ni življenja. Ker smo vsi člani benda podobnega razmišljanja smo takoj sprejeli idejo kralja zabave, Jasmina Stavrosa, da odpojemo njegovo pesem Ženske so zakon.« Stavros je pesem napisal samo za nas, ko je neformalnem pogovoru med nami dobil idejo, potem ko je slišal naša razmišljanja o ženskah. »Danes nisi frajer če hodiš z dvema ženskama in imaš tri ljubice. Mi smo mnenja, da je treba ženske crkljati, razvajati, paziti na njih, o čem tudi pojemo«, je povedal vodja skupine Ivica Petrović. Videospot Žene su zakon je režirala Antonija Šola, pevka, ki je sodelovala že s številnimi glasbeniki, kot so Toše Proeski, Danijela, Čolić, Bebek, Nina Badrić in drugi. Po tem, ko je napisala nekaj pesmi tudi za Barabe, se je zdaj preizkusila tudi v režiserski vlogi.

 

KDO SO BARABE?

Skupino Barabe sestavlja šest simpatičnih mladcev v njihovih dvajsetih letih, Ivica (24), Tomislav (22), Matej (23), Patrik (23), Matija (22) in Nikola (20). Njihova ideja ob ustanovitvi skupine je bila, da zberejo ekipo, ki bo na nov in moderen način pokazala, da se lahko tudi tamburaška glasba enakopravno kosa z ostalimi glasbenimi zvrstmi. In kako so dobili ime Barabe? »Ime smo dobili od naše stroge profesorice glasbene vzgoje, ki nam je na enem izpitu rekla, da igramo kot prave barabe in ime se nas je prijelo«, so še zaupali člani popularnega benda.

 

Videospot BARABE- ŽENE SU ZAKON