Rade Šerbedžija z novo dvojno zgoščenko in DVD-jem

Veliki in vsestranski umetnik Rade Šerbedžija, ki je posnel šest odmevnih glasbenih albumov, je v teh dneh svojemu bogatemu opusu dodal še dva nova live albuma iz koncerta v Lisinskem, kjer je bil njegov gost dolgoletni prijatelj Arsen Dedić. Z dvojno zgoščenko, na kateri je 26 pesmi, pa je izšel tudi live DVD s kar štiridesetimi posnetki. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. Slavni filmski in glesališčni umetnik, pesnik, glasbenik in profesor Rade Šerbedžija je tekom tri urnega koncerta v Lisinskem je poudarek podal na predstavitev zadnjega studijskega albuma "Vrijeme je, draga, vrijeme je", iz katerega je odigral številne pesmi, ob tem pa se je v ozadju  odvijala video projekcija iz starih filmov in spotov Šerbedžije, pozabil pa ni tudi na svoje največje hite, od katerih ni manjkala tudi večna pesem Ne daj se Ines. Kot poseben gost koncerta je na oder stopil legendarni Arsen Dedić, dolgoletni prijatelj Radeta Šerbedžije, ki je še zadnjič s svojim neomajnim smislom za humor, z anekdotami, poezijo in svojimi največjimi klasikami, skupaj z Radetom pričaral nepozaben moment. Poseben doprinos atmosferi so prispevali tudi Jure Ivanušič, Milica Šerbedžija, ki je presenetila z vokalno interpretacijo svoje pesmi "I Thought", in v duetu z očetom v pesmi "Moon River". Gost večera pa je bil tudi Saša Lošić- Loša, ki je enoglasno s publiko zapel veliki hit "Bolje biti pijan nego star".  Vrhunskim glasbenikom Zapadni kolodvor so se pridružili Danilo Šerbedžija na kitari in Belma Alić na violončelu.

Nova izdaja Radeta šerbedžije sestavlja dvojni CD, kjer je 26 pesmi in DVD s 40 pjesmimi. Na prvi zgoščenki so pesmi, ki jih je izvedel Šerbedžija s skupino Zapadni kolodvor, v družbi številnih glasbenih gostov, na drugi zgoščenki pa se nahajajo pesmi, ki jih je zapel Arsen Dedić z Zapadnim kolodvorjem in dva njegova dueta z Radetom Šerbedžijo ter poezija, ki jo je recitiral Arsen. Na DVD-ju se nahaja posnetek celotnega koncerta, pod režijo katerega se Marko Zeljković. V tej bogato opremljeni izdaji se nahajatudi knjižica, v katero je svoje občutke o koncertu napisal sam Rade Šerbedžija. Pod fotografije sta se podpisala Vladan Elaković in Marko Šolić, za dizajn pa je poskrbela Fabrika iz Sarajeva.

 Izšel je tudi novi live videospot "Ne daj se Ines". Ob izjemnem Arsenu Dediću na klavirju, je Rade Šerbedžija izrecitiral eno od najbolj legendarnih pesmi naših prostorov.  

 Po nepozabnem koncertu v Lisinskem treh tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu, se Šerbedžija tokrat vrača na elitne ljubljanske odrske deske s posebnim koncertom ob dnevu žena, kjer bo 6. marca poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi, kot je vsestranski  umetnik. Rade Šerbedžija. 6. marca ob 20h se bo poleg zanimivih gostov, ki jih Šerbedžija rad skriva do zadnjega, na odru Cankarjevega doma pojavil tudi Saša Lošić- Loša, še en velik glasbenik, čigar glasbo pozna več generacij, sploh ko govorimo o velikem uspehu skupine Plavi orkestar, Loša pa je znan tudi po glasbi, ki jo ustvarja za filme.

 

 

Foto:  Vladan Elaković in Marko Šolić