Rebeka vidno ganjena

Po dolgem času se je Rebeka spet pripravljala, da stopi na oder pred najbolj zahtevno publiko, pred prijatelje, sorodnike, znance in oboževalce, ki so v Brežice prišli od blizu in daleč, prvič pa jo je v publiki na koncertu spremljala tudi triletna hči Šajana, ki se je očku izmuznila iz naročja in se mamici spontano pridružila na odru.

Večer je bil zelo čustveno obarvan, stik s publiko pa iskren in topel. Rebeka je delila svojo zgodbo o bolezni in strahu, da ne bo več pela, potem pa zapela izpovedno pesem '' Le za kratek čas, zgubila iskro sem v očeh, tavala v nočeh, ko slišala sem glas, da če kdo zmore, zmorem jaz!'',  ki je marsikomu izvabila solze na obraz.
Svoje uspešnice, ki jih je Rebeka nizala eno za drugo, z novim bendom in osveženimi aranžmaji zvenijo precej bolj »rokersko«. Vzdušje je stopnjevala vse do nastopa s pevskim zborom OŠ Brežice, ko je prvič na noge dvignila polno dvorano brežiškega kulturnega doma s poskočno pesmijo Pojdi z menoj.
Za zanimiv preobrat je poskrbel Tamburaški orkester iz Artič, ki je med obema deloma koncerta poskrbel za publiko  z dvema priredbama, ki so jih odigrali samostojno, tri pa so pripravili še v sodelovanju z Rebeko. Z močno in izpovedno izvedbo skladbe Zato sem noro te ljubila je ponovno spravila v jok večino publike. Pred tem je namreč povedala tudi, da je koncert obarvan dobrodelno, saj so se vsi nastopajoči odpovedali honorarjem ter da bo tudi ves denar od prodanih vstopnic namenila prijatelju in kolegu pevcu, Tomažu Ahačiču – Foglu, ki je v borbi z rakom izgubil svoj glas in posledično tudi vir dohodka. Kasneje je nadaljevala bolj v energičnem ritmu in koncert zaključila z energično Proud Mary  Tine Turner in optimistično obarvano Gremo na vrh sveta,  ter se po močnih vzklikih publike vrnila še enkrat na oder z priredbo nekoč znane brežiške skupine Zverina bend, Simona, ki jo je zapela v t. i. zverinščini in s tem nasmejala vso občinstvo.
Že pred koncertom je povedala, da se nastopa res veseli, saj ima povsem nov sestav spremljevalnega benda s katerim so se dobro ujeli in s katerim so se dobro zabavali tudi na vajah. Da jih Rebeka res lepo razvaja in da se veselijo igranja z njo, pa je med koncertom povedal vodja benda in bobnar Luka Pate, ki se je Rebeki v imenu vseh osebno in čustveno zahvalil s šopkom vrtnic.
V preddverju je bil v času koncerta naprodaj tudi Rebekin parfum MySpirit by Rebeka, po katerem je tudi poimenovala dišečo koncertno turnejo po Sloveniji.

FOTO: Luka Rudman